Düzce’de çeşitli sorunlara ve sürücülerde ‘haksız cezalar kesiliyor’ serzenişlerine neden olan EDS’ler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz özellikle ışıkların hızlı renk değiştirmesi ile ilgili problemler yaşandığına dikkat çekerek buralardan EDS’lerin kaldırılması ve kesilen cezaların iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

“EDS’LER AMACI DIŞINA ÇIKARAK GELİR KAYNAĞINA DÖNÜŞTÜ”

Vekil Yılmaz, mecliste yaptığı konuşmada, “Kara yollarına döşenen ve asıl amacı trafiği düzenleyerek kazaların önüne geçmek olan EDS'ler, bu amaçları dışına çıkmış, belediyelerin, şirketlerin ve Karayollarının gelir kaynağı olarak kullanılmaya başlamıştır. Bazı yerlerde neredeyse 2 kilometrede bir döşenen EDS'lerin kurulumu ve teknik mevzuatı, Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre yeniden düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.

“IŞIKLAR DÜZCE’DE CEZAYA NEDEN OLUYOR”

Düzce’de sürücüleri çileden çıkaran duruma da değinen Yılmaz, “Düzce'de 82 kilometre hız tahdidi olan yollarda trafik ışığı kırmızıdan hızla sarı ve yeşile dönmekte, bu durum hemşehrilerimizin ceza yemesine sebep olmaktadır” dedi.

“SANİYE SAYACI OLMAYAN YERLERDEN EDS’LER KALDIRILMALI, CEZALAR İPTAL EDİLMELİ”

“Bu ve buna benzer birçok sorun sadece Düzce'nin değil tüm Türkiye'nin sorunu olarak yaşanmaktadır” diyen Vekil Yılmaz, “Yönetmelikte yapılacak bir değişiklikle en azından saniye sayacı olmayan trafik ışıklarından EDS'lerin kaldırılması ve benzeri uygulamaların getirilmesi ve bu tür ışıklarda mağduriyet yaşayanların cezalarının iptal edilmesi gerekmektedir” çağrısı yaptı.

HABER: Mehmet GÜNESEN