İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi daha sonra da Demokratik Sol Partisi adı altında siyaset hayatına devam eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yerel seçimlerin ardından oluşturmayı düşündüğü yeni parti için çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Zonguldak'a giden Sarıgül, Düzce'de de D-655 karayolu üzerindeki Yeşil Vadi'de Düzceliler ile biraraya geldi. Çok sayıda Düzceli'nin pankartları ve sloganlarıyla karşılanan Sarıgül, içinde bulunduğu otobüsten selam vererek Düzceliler ile tokalaştı. Sarıgül, basın mensuplarına açıklama yapmayı da unutmadı.

“İlk çalışma Zonguldak'ta başlayacak.”

Oluşturmayı düşündüğü yeni parti ile ilgili bilgi veren Sarıgül, “Çalışmalar kapsamında bugün davetli olarak Zonguldak ilimize gidiyoruz. Çalışmalarımıza buradan başlayacağız. Bildiğiniz gibi ülke zor şartlar altındadır. Mevcut İktidar partisi ve muhalefet partilerinin yanlış uygulamaları sonucunda ülke giderek daha da kötü durumlara düşüyor. Yaşanan ekonomik kriz ortamı da bunun en büyük göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Ana hedef Başbakan olmak.”

Parti çalışmalarından ziyade ilk olarak Başbakan olabilmek için kolları sıvadıklarını belirten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Parti kurmak o kadar da zor bir iş değildir. İlk amacımız Başbakan olabilmektir. Bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek İktidar partisine gönderme yapmayı da unutmadı.

Sarıgül'ü görmek için alana gelen vatandaşlar sık sık izdihama neden olurken Sarıgül'ün konuşmalarını da sloganlarıyla yarıda kesti. Emniyet müdürlüğü ekipleri ise ilk olarak vatandaşları uyardı, uyarılara kulak asmayan sürücülere ise ceza yazdı. Sarıgül ise konuşmasının ardından Zonguldak'a gitmek için Düzce'den ayrıldı. Oluşacak yeni partinin Düzce İl Başkanı'nın ise seçimler öncesinde DSP Düzce Belediye Başkan Adayı olan Kenan Fırat olması bekleniyor.