Akçakoca’da siyaset kazanı kaynıyor. AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’in tartışmalı yönetim listesi AK Parti ve CHP ilçe başkanlarını karşı karşıya getirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, son günlerde ana muhalefet kanadından partisine yönelik gelen eleştiri ve ithamlar hakkında açıklama yapmak üzere basın toplantısı düzenledi. Parti binasında basın mensupları ile bir araya gelen Sarıoğlu, ilk olarak 19 Ocak’ta düzenlenen kongre ile göreve devam etme yetkisi alan İl Başkanı Mustafa Keskin’in yönetim kurulu listesi için “Akçakoca’dan tek isim yok, ilçemiz siyaseten temsil edilmiyor” diyen CHP Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’a yanıt verdi.

“İl yönetiminde 2 Akçakocalı yer aldı”

Başkan Sarıoğlu, İl Başkanı Mustafa Keskin ilçelere yönelik özel bir tasarrufu bulunmadığını ifade ederek, “İl başkanımız yarı Akçakocalı. Ayrıca Şükrü Çakır Aktaş Köyü’nden, Orhan Aydın ise Karatavuk Köyü’nden. Ekstra olarak ilçeden yönetime sokulacak isme ihtiyaç duyulmadı. Ayrıca ben büyük kongre delegesi olarak seçildim. Bu da çok önemli bir kazanım. Telefonla her an görüşebildiğim bir il başkanım var. Farklı bir düzenlemeyi ihtiyaç olarak görmedi, ben de saygıyla karşıladım” dedi.

‘CHP ilçe başkanı bizim iç işimize kafa yormasın’

AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Sarıoğlu ayrıca CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un kendi partilerinin iç işleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamaları da yersiz bulduğunu söyledi.

Albayrak’ın rant iddiasına “CHP de ‘Evet’ dedi” savunması

15 Ocak’ta Öncü TV’de konuk olduğu Kitabın Ortasından programında Akçakoca Belediyesi yönetiminin bazı uygulamaları ve belediye meclisinde alınan kararlarla ilgili ‘Ben yapsam şimdi cezaevindeydim’ diyerek çarpıcı bir söyleme imza atan CHP’li Akçakoca eski Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın Flamingo Caddesi’nde bulunan bir arsa satışına ilişkin de ‘Rant var’ iması yapmıştı.

Bu açıklamaların hatırlatılması üzerine Sarıoğlu, söz konusu arsayla ilgili olarak yapılan belediye meclisi oylamasında AK Parti dışında CHP de dahil tüm meclis üyelerinin “evet” yönünde oy kullandıklarını, bir tek AK Parti’nin “hayır” dediğini söyledi.

HABER: C.ÜSTÜNER