Saadet Partisi Düzce İl Eğitim Başkanı Bahadır Kıbrıs, şuurlu, ahlaklı ve maneviyat sahibi gençleri yetiştirmekte öğretmenlerin önemine vurgu yaparken öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkanlara sahip olması gerektiğini söyledi.
 Kıbrıs, “ Yapılan araştırmaların sonucunda öğretmenlerimizin bulunduğu durum pek de iç açıcı değildir. Öğretmenlerimizin yüzde 80’i kredi kartı borçlusudur. Ailelerinin geçimini sağlamak için ek işler yapmak zorunda kalmaktadır. Bu yüzden hükümete çağrımız öğretmenlerimizin ve diğer çalışanlarımızın durumlarının iyileştirilmesidir. Bu imkansızlıklara rağmen öğretmenlerimiz fedakarca görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu da takdire şayandır.”dedi.
Öğretmenlerin yüzünün 54. Hükümet Milli Görüş iktidarında güldüğünü ifade eden Kıbrıs, bundan sonra da aynı şuur ve kararlılıkla eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerin hak ettiği imkanlara kavuşması için Saadet partisi olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

 

Haber; S. KAŞKIR