AK Parti'de 24 Nisan'da başlayan milletvekili aday adaylığı başvuruları 2 Mayıs Salı günü sona erdi. Başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte il başkanları basının karşısına geçerek, aday adayları sayılarına ilişkin bilgilendirme yaptı. Mevcut ve eski milletvekilleri ile partide çeşitli görevlerde bulunan isimler ve iş insanlarının ağırlıkta olduğu başvurular kapsamında AK Parti'de yine yoğunluk göze çarptı.

Sakarya'da AK Parti'ye 79 başvuru
Bolu-Düzce-Sakarya üçgeninde en çok müracaat büyükşehir Sakarya'da oldu. AK Parti Sakarya Teşkilatı'ndan edinilen bilgilere göre; 79 partili milletvekili olabilmek için aday adayı başvurusunda bulundu. Milletvekili sayısı 7 olan Sakarya'da 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den 5, CHP ve MHP'den ise birer milletvekili seçildi.

Düzce'de 51 partili başvuru yaptı
Milletvekili sayısı 3 olan Düzce'de ise 24 Haziran Seçimleri için AK Parti'den milletvekili seçilebilmek için 51 partili başvuru yaptı. AK Parti, kuruluşundan bu yana yapılan genel seçimlerde Düzce'de 3 milletvekili koltuğunu hiçbir partiye kaptırmadı.

Bolu'da sayı 27
Yine Düzce gibi vekil sayısı 3 olan komşu il Bolu'da ise AK Parti İl Teşkilatı ile genel merkeze başvuru yapan toplam aday adayı sayısı 27 olarak açıklandı. 2015 Genel Seçimleri'nde Bolu'da 2 milletvekilliğini AK Parti kazanırken, 1 koltuk CHP'nin adayının olmuştu.

İl başkanından iddialı söylem
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 24 Haziran erken seçimlerinde partisinin milletvekili aday adaylarının isimlerini açıkladığı basın toplantısında, şu dikkat çeken ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar MHP hariç Bolu’daki muhalefet partilerinde aday adaylıkları için 1 veya 2 kişi ismi telaffuz edildiği düşünülürse Bolu AK Parti Teşkilatı'ndan 27 aday adayının çıkması, AK Parti’nin yine tek başına iktidar olacağının en güçlü göstergesidir."

Temayül heyecanı
Öte yandan yarın tüm AK Parti il teşkilatlarında temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. 5 Mayıs Cumartesi günü 10.00 ve 16.00 saatleri arasında Teşkilat Temayül Yoklaması için partililer il binasında toplanacak.

Haber: C.ÜSTÜNER