CHP’nin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı ATO Kongre Merkezi'nde yapıldı. Emeklilere iki maaş ikramiye ve işçilere en az 1500 TL asgari ücret gibi 7 Haziran vaatlerini koruyan CHP, 1 Kasım seçimleri için ise hedef olarak gençleri seçmiş durumda. İhtiyacı olan gençlere şehir içi ve yurt içi ücretsiz ulaşımdan lise son sınıflara ücretsiz internet erişimine kadar CHP'nin seçim bildirgesinde gençlerin hayatını kolaylaştıracak pek çok vaat yer aldı.
CHP, 7 Haziran seçimlerinde çiftçiye yönelik yaptığı ucuz mazot vaadinde "damping" yaptı. 7 Haziran'daki seçim bildirgesinde yer alan çiftçiye mazot "1.5 TL" vaadi, 1 Kasım seçimleri için "1,08 TL" olarak düzenlendi. CHP'nin, ailelere ilişkin seçim vaatleri arasında en çok dikkat çekeni, hanelere yönelik kira ve fatura desteği sözü oldu.
Toplantıda kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önce Türkiye” başlıklı seçim bildirgesini gençlere adadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu seçim bildirgesinin ana omurgasını gençler oluşturuyor. Baskıya karşı direnen, özgürlüğü savunan, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Ali İsmaillere, Özgecanlara adıyoruz bu seçim bildirgesini. Merdiven altı atölyelerde karın tokluğuyla çalışan onbinlerce gence adıyoruz bu seçim bildirgesini. Taşeron işçisi olarak çalışan, kıt kanaat geçinen gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Çöpten kağıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Üniversiteyi kazanıp yurt sorunu çözülmeyen gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Teröre kurban verdiğimiz gencecik fidanlarımıza adıyoruz bu seçim bildirgesini. İşsizlikten bunalmış, babasına, ailesine yük olmaktan ötürü vicdanı rahatsız olan işsiz gençlerimize adıyoruz bu seçim bildirgesini. Sorunları çözülmemiş 6 milyon 62 bin üniversite öğrencisine adıyoruz bu seçim bildirgesini!” dedi.
“Bu tuzağa düşmeyin”
Nasıl bir yönetim anlayışı benimseyeceklerine de değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: Herkesin yaşam tarzına saygılı olacağız. Herkesin kimliğine saygılı olacağız. Herkesin inancına saygılı olacağız. Bunları siyasette kullanılan araçlar olmaktan çıkaracağız. Etnik kimlik üzerinden siyaset, inanç üzerinden siyaset, yaşam tarzı üzerinden siyaset önünüzdeki en büyük tehlike, kabul etmeyin! Bu tuzağa düşmeyin. Herhangi bir yurttaşımızın inancı dolayısıyla etnik kimliği dolayısıyla ötekileştirilmesini kabul etmeyeceğiz. Biz eşit yurttaşlığı savunuyoruz. Yaşam tarzı üzerinden de ayrışmaya son vereceğiz. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun; insanı insan olarak kucaklayacağız.”
 
Düzce adayları Zafer Teber, Zekeriye Yanmaz ve Abdullah Şahin’in de hazır bulunduğu toplantı, konuşmanın ardından aday tanıtımı ile devam etti.