“DAVA ADAMI OLUN”

AK Parti Bayramlaşma töreni yapıldı. Törene CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'da katıldı. AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve yönetim kurullarının tam kadro katıldığı bayramlaşma törenine seçim konuşmaları ön plana çıktı. Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın konuşması ise salonda sessizlik oluşmasına neden oldu. “ Bana dava arkadaşı lazım” diyen Korkmaz “ beni kendi takım arkadaşlarım anlamıyor ise kim anlayacak” ifadeleri ile teşkilata olan kırgınlığını dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu yerel seçim atmosferine girildiğini ve sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Kaşıkoğlu “ Yerel seçim atmosferinde bir rekabet ortamı yaşanacak. Adayımız tüm partiler ile yarışacak ve aday aday adaylarımızda kendi arasında yarışacak. Çok sıkıntılı bir süreç olacak. Biz bu süreçte aday adaylarımıza “yarışa ve rekabete evet ama kavgaya benlik duygusuna hayır” diyoruz. Benlik duygusu, ben olmazsam AK Parti olmaz düşüncesi yanlıştır. Belediye Başkan adayımız 6-7 aşamadan sonra seçilecektir. Bu süreç sonunda seçilen arkadaşımızı başımızın üstünde taşırız” ifadelerini kullandı.

2014 yerel seçimlerinin sonuçlarının AK Parti için bayram olmasını dileyen Belediye Başkanı İsmail Bayram ise aday adaylığı için başvuru yapan herkese başarı dileklerini iletti.

Bayram “ Unutulmamalıdır ki hepimiz aynı çatı altında hizmet ediyoruz. Elbette farklılıklarımız olacak ama bu farklılıklar ayrılık değil zenginlik getirmeli değer katmalı, süreç kardeşçe olmalı” açıklamasında bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ise yerel seçimler öncesi aday adaylığı yarışı için “ aday adayı olan herkesin hizmet aşkı ile aday olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanı olacak kişinin parti ve teşkilat ile bir olmasını gerekir. Teşkilatta sıkıntı olabilir, sorun olabilir ama teşkilat bozar da yapar da” şeklinde konuştu. Partide birlik beraberliğin bozulmasının zarar vereceğini ifade eden Çakır, kendisinin partiyi bilip beraberlik içinde devrettiğini ve bu şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

“İŞ YAPMAYACAKSANIZ ANANIZIN ÇORBASINI İÇİN”

AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın alternatifi olmadığını ve halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyen Çakır “ Esed şerefsizi ile uğraşacak başka bir adam varsa buyurun iktidar yapalım” dedi. Aday adaylarına da uyarılarda bulunan Çakır'ın “ iş yapacaksanız aday olun, yapmayacaksanız gidin ananızın çorbasını için” ifadeleri salonda sessizliğe neden oldu.

AK Parti eski milletvekili Celal Erbay ise sorumluluk altına girmenin insanı üretmeye teşvik ettiğini söyledi. “Lokmasını bir biri ile paylaşan insanlarız, bir birimizin kardeşi olmaya devam edeceğiz” diyen Erbay “ İçimize kurt girmemelidir. Bir olalım birlik olalım” şeklinde konuştu.

Celal Erbay'dan sonra konuşan Osman Çakır ise ülkenin Haziran ayında büyük bir kaos ortamından başarı ile sıyrıldığını ve çok kötü bir tablodan kurtulduğunu söyledi.

Osman Çakır “ Haziran ayında gezi zekalılar amellerine ulaşsaydı bugün içinde bulunduğumuz tablo çok kötü olabilirdi. Türkiye Mısır'da daha kötü durumda olurdu. 8-10 Eylül tarihleri arasında da ülke zor bir süreçten geçti. Bu vatandaş tarafından anlaşılmadı. Halkı sokağa dökmeye çalıştılar. Türk milleti bu senaryoyu yemedi” şeklinde konuştu. Yerel seçimler hakkında da konuşan Çakır en çok oyu alacak aday ile yola devam edeceklerini ifade ederek, yaşanan kişisel meselelerin kimseyi aldatmaması gerektiğini herkesin yaptığının karşılığını alacağını sözlerine ekledi.

“TAKIM ARKADAŞLARIM BENİ ANLAMADI”

İbrahim Korkmaz ise yaptığı konuşma esnasında salon sessizliğe büründü. Teşkilata sitem eden Korkmaz dava arkadaşları tarafından destek görmediğini söyledi.

Korkmaz “ bir kelime kullandım sosyal medyada yemediğim küfür kalmadı. Andımız için bir konuşma yapmıştım. Bu konuşma çok farklı bir boyut kazandı. Dediklerimin arkasındayım, elbet bir gün bu millet normalleşecek. Hayatında bir kez Akifi, okumayan biri bana İstiklal Marşını anlatıyor. Bu noktada önemli olan insanı kendi takım arkadaşlarının da anlamaması. Ben kendimi birde takım arkadaşlarıma anlatmak zorunda kalıyorum. Takım arkadaşlarım kusura bakmasın. Başbakanda benim dediklerimi söylüyor” ifadelerini kullandı.

Yerel seçim sürecinde yaşanan sıkıntılar hakkında da konuşan İbrahim Korkmaz aday adaylarına “ davanın adamı olun” çağrısında bulundu.

Korkmaz “ seçim sürecine giriyoruz. Güzel bir sınav vereceğimizi düşünüyorum. Açık söylüyorum bana ne belediye başkanı ne de meclis üyesi lazım. Bana dava adamı lazım, sayın vekilim ne isterseniz yapacağım diyen var. Bana bu değil, davanın adamı olan, kişilikli ilkelerine sahip çıkan adam lazım” şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreninin ardından MHP'den AK Partiye geçen vatandaşlara tören ile rozet takıldı.

 

Haber; M.YILMAZ