SEÇİM STRATEJİSİNİ YENİLEYECEK
AK Parti, olası bir erken seçim nedeniyle seçim stratejisi üzerinde çalışıyor. 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra seçmenin neden kendilerine oy vermediği ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptıran AK Parti, olası erken seçimde stratejisini yenilemeyi planlanıyor. Anket sonucu 7 Haziran seçimlerinde özellikle ekonomik vaatler, projeler, sosyal kesimlere yönelik bölümlerin yetersiz kaldığını ortaya çıkarmıştı. Erken seçimde bu olumsuzlukların hepsini gidermeye dönük plan hazırlanacak.

ÖNEMLİ PROJELER:

AK Parti geçmişte olduğu gibi vatandaşa umut veren, geleceğe dönük projeler ile seçmenin önüne çıkacak.

SOSYAL KESİMLER VE YARDIMLAR:

AK Parti kurmayları son seçimde kendilerini olumsuz etkileyen konulardan birinin emeklilere ikramiye ve sosyal kesimlere dönük vaatler olduğunu düşünüyor. Seçime giderken bu konuda önemli adımlar atılması planlanıyor.

LİSTELER YENİLENECEK

AK Parti, listelerde yapılan hatalarında partiye birkaç puan kaybettirdiğini düşünüyor. Seçimde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin başta olmak üzere aday listelerinde yenilikler yapılacak. Teşkilattan isimler listelere dahil edilirken, "ithal aday" denilen ve başka illerden getirip aday gösterilme uygulaması kısıtlı tutulacak. 3 dönem kurula kalktığı için seçmenden oy getirecek 70 üç dönemlik eski milletvekilinden 20-30'una listelerde yer verilmesi de konuşuluyor. Partideki küskünlüklerin giderilmesi, küsüp ayrılanların geri getirilmesine dönük de adımlar atılacak.(kaynak:haberler.com)