Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ,‘Anadolu Buluşmaları’ kapsamında 2 günlük program için Düzce’ye geldi. Cumayeri Merkez Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Cumayerililer’e seslenen Erbakan ekonomi üzerinden hükümeti hedef aldı.

‘Seçimde değil geçimde de vatandaşın yanındayız’

Sadece seçim zamanı değil her zaman vatandaşla bir arada olmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Erbakan, “Bizler Yeniden Refah Partisi olarak sadece seçim zamanında değil geçim zamanında da çiftçinin, üretenin, esnafın vatandaşın yanındayız.  Çok korkunç bir işsizlik almış başını gidiyor. 10 milyona yakın işsizimiz var. Dünyadaki 106 ülkeden daha fazla bir nüfus demektir bu. 1.5 milyon üniversite diplomalı işsiz. Üniversiteler diplomaları, sertifikalı, belgeli işsiz üretim merkezlerine dönüşmüş.” dedi.

‘Asgari ücret zammı cebe girmeden buharlaştı’

Son dönemdeki ekonomik bunalım, enflasyon, maaşlara yapılan zamlar ve israf üzerinden iktidara yüklenen Erbakan sözlerine şöyle devam etti:

“Çünkü iktidar 20 senede beri üretime, istihdama yönelik herhangi bir adım atmamış da onun için. Hava alanı, otoyol, park bahçe, kıraathane, peyzaj bunlar gayet güzel. Elinize sağlık. Ama bunların keyfinin sürülebilmesini için önce insanların helal yoldan konforlu bir şekilde yaşayabileceği bir gelir temin edebilmesi lazım.  Diyelim işe girdin. Asgari ücret 4 bin 250 oldu. Gerçek enflasyonun yıllık yüzde 80 olduğu, aylık enflasyonunsa neredeyse yüzde 20’ye geldiği bir ortamda asgari ücrete yüzde zam yaptın ama o zam daha asgari ücretlinin eline geçmeden buhar oldu gitti. Milyonlarca asgari ücretli açlık sınırının altında. Bu ücretle dengeli düzenli yiyebilmesi dahi mümkün değil.”

Partililer destek verdi

Yeniden Refah Lider, ayrıca Milli Görüş’ün ilk seçimde iktidara geleceğini belirterek sorunlara yönelik çözümlerinin hazır olduğunu kaydetti. Erbakan’ı dinleyen partililer de ‘Mücahid Erbakan’ ve ‘Başkan Erbakan’ sloganlarıyla destek verdi.

Türkiye'yi gezdiklerini ve her kesimden Necmettin Erbakan ile ilgili olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Erbakan, "Bu Milli Görüş bereketidir. Allaha şükürler olsun böyle muazzam bir mirasa sahibiz Yeniden Refah Partisi olarak." dedi.

İktidar olmaları durumunda yapacakları faaliyetleri bir kitap haline getirdiklerini belirterek, bu çalışmalardan bahseden Erbakan, "54. Hükümette yaşanan milli görüş bolluk ve bereketi, ilk seçimden sonra Yeniden Refah Partisi ile yeniden hayat bulacak." ifadesini kullandı.

Düzce’de esnafı gezecek

Fatih Erbakan, cumartesi günü programına partisinin il başkanlığını ziyaret ile başlayacak ve ardından Atatürk Bulvarı ile İstanbul Caddesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek esnaf ve vatandaşları dinleyecek.

Müşahitlere eğitim verilecek

Akşamüstü Hamsi Festivali alanını ziyaret edecek olan Erbakan, saat 18.00’de ise 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan sandık başmüşahitleri toplantısına katılacak. Genel Merkez Seçim Kurulu’nun organize toplantıda sandık müşahitlerine eğitim verilecek. Kürsüye çıkacak olan Erbakan, ülke ve dünya gündemine dair bir de konuşma yapacak. Buradaki programın ardından yeniden Refah Lideri Erbakan Düzce’den ayrılacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN