AK Parti’den girdiği seçimi kazanarak 2014-2019 yılları arasında Gölyaka Belediye Başkanı olarak görev yapan Bekir Akbulut, İYİ Parti saflarına katıldı. İcraatleri ve projeleriyle iz bırakan ve altyapıda yaptığı çalışmalarıyla ilçede su sorununu çözen başkan olarak hafızalarda yer eden Akbulut için bugün İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı'nda geniş katılımlı rozet takma töreni düzenlendi.

Törene İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özal Er, Gölyaka İlçe Başkanı İsmail Baklacı, partinin yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Er: ‘Siyasette en mutlu olduğum günlerden biri’

Burada bir konuşma yapan İl Başkanı Er, bugün partileri için önemli bir gün olduğunu söyeleyerek, “Bugün partimiz Düzce Teşkilatı'nın çalışma performansı ve büyümesi açısından çok önemli bir gün. Şahsım açısından da belki siyasi hayatım boyunca en mutlu olduğum anlardan biridir. İYİ Parti Türkiye sathında olduğu gibi Düzce'de de sağlam ve emin adımlarla büyümeye devam etmektedir. Çok çalışan emek veren bir teşkilat yapısına ve çalışma ekibine sahibiz. Elimizden geldiğince bu ekibi büyütmeye çalışıyoruz. Her üyemiz bizim için değerlidir ama öyle isimler vardır ki bu isimleri partiye dâhil etmeyi başarabilirsiniz zaman matematiksel tabirle kaldıraç etkisi yapar.” dedi.

‘Akbulut için çok ciddi mesai ve emek harcadık’

Akbulut’un İYİ Parti saflarına katılması için yoğun çalıştıklarını kaydeden Er, “Bizim için çalışma arkadaşlarımızı belirlerken önemli olan kaide devlet malına dokunmamak ve yalan söylememektir. Bunun dışında herkesle çok rahat çalışabilecek insanlarız. Ben Sayın Başkanı çok eski tanırım. Bizim İstanbul’dan bu yana abi kardeş hukukumuz vardır. Gölyaka İlçe Başkanımız İsmail Baklacı ile süreci buraya getirene kadar çok ciddi mesai ve emek de harcadık. Tüm arkadaşlarımıza kararlı ve azimli tavırları için teşekkür ediyoruz. Biz de vazgeçmedik. Başkanım da teveccüh göstermiştir partimize. Ben başkanıma aramıza hasteldiniz, şeref verdiniz diyorum. Onur duyduk.” diye konuştu.

‘Ben de siyasetçi tipi, üslubu hiçbir şeyi yok’

Eski AK Partili, yeni İYİ Partili Bekir Akbulut ise kendisinin siyasetçi olmadığını belirterek, “Beni daha önceden tanıyanlarınız vardır. Ben de siyasetçi tipi, üslubu hiçbir şeyi yok. Karakteri hiç yok. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur. Siyaset duruş ve karakter ister. Çok zor bir şey. Eve ekmek götürmek de bir siyasettir. Ama gelin görün ki Türkiye'de siyaset böyle işlemiyor. Dert yanmak için söylemiyorum.” dedi.

‘En çok Meral Akşener’i eleştireceğim’

İYİ Parti kimliğiyle en çok Meral Akşener’i eleştireceğini kaydeden Akbulut, “Başkanım da söyledi. Ben başkanıma 'Yahu bırak beni. Benden siyasetçi olmaz. Ben zor adamım. Kontrol edilemez bir adamım. Üslubum zor." dedim. "Senin zorluklarına eyvallah, ben seninle varım abi." dedi. Şükürler olsun bugüne kadar geldik. Rabbim bize bu ömrü verdi. Ama şükürler olsun kimseye eyvallah demedik. Yarın olası bir şeyde benim kendime göre düşüncelerim var. Siyaset bir takım oyunu. Eyvallah. Ama herkesin bir fikri var. Ben fikrimi her bulunduğum ortamda söylerim. En çok da oy verdiğim insanı eleştiririm. Nasip olursa Meral Hanım'ı da eleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘Menfaat ya da koltuk peşinde değilim’

Milli Görüşçü olduğunun altını çizen Akbulut menfaat ya da koltuk peşinde olduğu için İYİ Parti’ye geçmediği belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ben Milli Görüş’ten geliyorum. İmam hatip mezunuyum. Geçmişimle de gurur duyuyorum. Ben kimseye yanlış yapmadım. AK Partideki sürecimi de belki biliyorsunuz. Onlara çok girmeyelim. Siyaset yapmak içim kendine alan açman lazım. Ekip işi lazım. Yunus Başkanım ile önceden tanışıyorduk. Bize ilgi gösterdi. Sürekli geldi gitti. Ekip arkadaşlarıyla tanıştık. Birlikte yol yürüyebileceğimize inandık. Ben Milli Görüşçü’yüm dedim. İYİ Parti de her ne kadar kendisini milliyetçi kalkınmaya demokrat tabir etse de biz muhafazakâr kavramını da halk olarak ekliyoruz. Milliyetçi, muhafazakâr ve demokrat bir partide siyaset yapmayı uygun gördük. İnşallah da bundan sonra böyle devam eder. Vatana millete hayırlı olur. Derdimiz ülke. Ben menfaat ya da koltuk peşinde koşarak buraya asla gelmedim, hiçbir yere de gitmedim. Kimseye eyvallah demediğimi söyledim. Ben bir kere AK Parti’ye gidip beni belediye başkanı yapın demedim. Onlar geldiler. Bizde makamlar uygun kişilere tevdi edilir.”

‘Partimiz uygun görür aday olursak Gölyaka seçmenindeki karşılığımızı göreceğiz’

AK Parti’den belediye başkanlığı yaptığı Gölyaka seçmenine ilişkin bir soru üzerineyse Akbulut, “İnsanlar oy verirken bir kriteri var. Bekir Akbulut’un da Gölyaka’da yaptığı bir şeyler var. Bunun insanlardaki karşılığını Allah nasip ederse seçimlerde göreceğiz.  Biz de aday olursak, partimiz uygun görürse halktaki karşılığımız nedir onu ölçeceğiz.” sözleriyle Gölyaka Belediye Başkanlığı Adaylığı’na  göz kırptı.

Er: ‘Gölyaka’da belediyeyi kazanacağız

Bu sözler üzerine İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er de Gölyaka’da belediyeyi kazanacaklarına inandıklarını kaydederek, “Biz hep başından beri iddia sahibi olduk başladığımız günden beri. Bundan birkaç ay önce çok kıymetli bir siyasetçiye bir sonraki seçimlerde Gölyaka’da İYİ Parti bir belediye başkanlığı olacağını, Gölyaka’yı kazanacağımızı söylemiştim. Bu konudaki iddiamı arttırarak sürdürüyorum.” sözleriyle yerel seçimlere 2 yıl kala Gölyaka’da adaylarının Akbulut olduğunu bir nevi ilan etti.

Konuşmaların ardından İYİ Parti Gölyaka İlçe Başkanı, Bekir Akbulut’a İYİ Parti rozetini taktı.

HABER: Mehmet GÜNESEN