Ramazan Bayramı'nda yakınlarını ziyaret etmek ve gittikleri yerlerin çevrelerindeki illere giderek faaliyetler hakkında bilgi almak için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'da Düzce'ye uğradı. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çetinkaya, 'Ak Parti olarak 29 Mart 2009 yerel seçimlerde başa güreşmek ve dolayısıyla seçimin büyük galibi olarak çıkmak isytiyoruz''dedi.

“Vatandaş Ak Parti'nin icraatlarından memnun.”

Necati Çetinkaya, yerel seçim sürecine girdiklerini de ifade ederek ''Önümüzde yerel seçimler var. Artık seçim sürecine girmiş durumdayız. Ak parti olarak başa güreşmek ve dolayısıyla seçimin büyük galibi olarak çıkmak istiyoruz. Şuan da seçimlerin baş pehlivanı, yaptığımız kamuoyu araştırmalarına göre Ak Parti'dir. Şu anda mevcut siyasi partileri toplasanız bir AKP etmiyor. Vatandaş AKP'nin icraatlarından memnundur.” şeklinde konuştu.

“Hiçbir dönemde yapılmayan duble yol yaptık.”

Çetinkaya Ak Parti İktidarı olarak yaptıkları çalışmalara da değinerek “15 bin kilometre duble yol dedik. Şu anda bizim dönemimizde Cumhuriyet döneminin 5 katı fazla duble yol yapıldı. Bugün kapıkuleden Van'a gittiğiniz de çift geliş gidiş yol yaptık. Bu Türkiye'nin yüz akıdır. Yine acil eylem planında belirttiğimiz sağlık hizmetleri ve tarıma yönelik icraatlar yaptık. Yalnız tarımı desteklemek için 11.5 katrilyon destekleme parası verdik. Bunda doğrudan gelir , süt, yem desteği var. Dolayısıyla hiç bir Hükumet yapmamıştır bunu. Traktörleri çiftçiye sıfır kilometre verdik. Yüzde 35 mazot desteği verdik. Sağlık hizmetlerinde Dünya'nın en iyi ülkeleri arasına girdik. İnsanlarımızın insanca sağlık hizmeti almalarını sağladık. Gittiğimiz her yerde insan sağlığı bakımında dram halindeydik. Ama şimdi batıya gidipte Türkiye'ye geldiğimizde batıdan daha iyi konuma geldiğimizi görebiliyoruz. Köydes projesi ile Düzce'den tutun da Diyerbakır'ın köylerine kadar her köye su getirdik, yol getirdik. Her köyün içine yol yaptık. Bunun için takriben 6 katrilyon para harcadık'' ifadelerini kullandı.