Seçimler öncesinde partilerin çalışmaları devam ederken Düzce’de de milletvekili aday adayları aday olabilmek için hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Erkan Seçkin’de yapacağı çalışmaları dün akşam Öncü Haber’e konuk olarak anlattı.

“Büyük bir rakam”
Seçkin, özellikle Düzce’de gençler için önemli çalışmalar yapacağını ifade ederek;
“Gençlerimizle ilgili çalışmalar yaparken en büyük sosyoekonomik problemleri de ortaya koyduk. Benim projelerimin tamamı gençlere dokunan projeler. Düzce’de ki gençlerimizin ekonomisini eğer ki iyileştirirsek istihdam anlamında o gençlerimiz çalışma alanı dışında alanlara meyil etmeyecekler diye düşünüyorum. Bizim yaptığımız araştırmada Düzce’de ki gençlerin yılda bin 700’ü suça karışıyor. Büyük bir rakam. Biz bu gençlerimizi eğer spora yönlendiremezsek, kültüre yönlendiremezsek, sosyal alanlara yönlendiremezsek eğer istihdam oluşturamazsak bu sorun daha da büyüyecek. Bu sebepten sosyoekonomik problemleri çözebilmek için bütün çözüm noktasında toplumun uzlaşabileceği toplumun kabul edebileceği projeler oraya koyarak bunları istihdam yönüne yönlendirerek sorunları çözebiliriz” şeklinde konuştu.

“Çözülmesi gereken problemleri biliyorum”
Düzce’deki sorunlara da değinen Seçkin;
“Düzce’nin belli başlı sorunlarını, çözülmesi gereken problemlerini biliyorum. Bunlar içinde çözüm noktasında elinden gelecek bütün gayreti göstereceğimiz bildiğimden. Organize sanayi bölgelerini daha kullanışlı hale getirebiliriz diyorum ama bizim bacası sanayi diye adlandırdığımız Düzce’ye doğrudan istihdam sağlayacak projelerimiz de var.  Batı Karadeniz’den yolculuk yapan tüm teknelerin barınma, su ve yakıt ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan yok. Bunu Akçakoca’da gerçekleştirebilirsek eğer 100 tekneden 78’inin uğrak noktası olarak kullanacaklarını ortaya koyduk çalışmalarımızda. Doğal olarak turizm de canlanacak. Düzce kültürel zenginliği bol bir şehrimiz. Her etnik yapıdan insanlarımızın var olduğu birbirleriyle dost, kardeş bağları oluşturmuş aile birlikteliği kurulmuş insanlarımızla dolu, her etnik yapı insanlarının kendilerine özgü kültürü Düzce’de yaşanabiliyor. İnsanların arayıp bulamayacağı bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin kıymetini bilmek zorundayız. Bizim başka bir vatanımız yok” ifadelerini kullandı.

Haber: M.AYDIN