Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) atamada 2 farklı yılın puanını birlikte değerlendirerek gerçekleştirdiği ancak daha sonra kaldırılan karma alım, bu sene 15 bin ek atama ile geri getirildi. Bu kapsamda 2020 KPSS puanı ile 2021 KPSS puanlarının öğretmen atamaları başvurusunda birlikte değerlendirilmesine karar verildi.

2020 KPSS puanının 1 yıl daha uzatılmasını istiyorlar

Bu karar sebep olacağı yığılma ve zorluk derecesi farklı olan iki sınavın birbiriyle kıyaslanmasının doğru olmayacağı gerekçeleri nedeniyle atama bekleyen öğretmen adayları tarafından tepkiyle karşılandı. MEB’in bu karardan geri dönmesi amacıyla öğretme adayları sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışırken, bu talep muhalif siyasetçilerden de destek gördü. Bu çağrı destek görmeyince adaylar bu kez de 2020 KPSS süresinin 1 yıl daha uzatılmasına yönelik taleplerini dile getirmeye başladı.

AK Parti’de belki de bir ilk…

Öğretmen adaylarının kampanyası devam ederken AK Parti Düzce Kadın Kolları Teşkilatı’ndan da alışılmışın dışında bir adım geldi. Kenan Yıldız isimli bir öğretmen adayının Adalet ve Kalkınma Partisi’nin resmi Twitter hesabını etiketleyerek, ‘2020 KPSS ile önce 20 bin, sonra da öğretmenlerin mücadelesi sonunda Ek 15 Bin atama yapıldı. Ancak HAKSIZ şekilde Ek Atamaya 2021 KPSS dahil edilerek karma alım yapıldı. Öğretmenler şimdi 2020 KPSS süresinin bir yıl uzatılmasını istiyor. ADİL OLAN BUDUR.’ paylaşımı yaptı.

Hükümetin eleştirildiği kampanyaya verilen destek şaşırttı

Paylaşımına ek olarak da iki yılın birlikte değerlendirilmesi kararının iptalini isteyen Muharrem İnce, Fatih Erbakan, Mustafa Ergen gibi muhalif siyasetçilerin konu hakkındaki tepki gösterdiği paylaşımlarını da ekledi. Yıldız’ın bu paylaşımı Gönül Asuk’un başında olduğu AK Parti Düzce Kadın Kolları Teşkilatı’nın ‘@AK_kadinduzce’ kullanıcı isimli resmi hesabı tarafından da paylaşıldı. Liderine bağlılığı ile bilinen AK Parti’nin, muhaliflerin destek verdiği ve hükümetin eleştirildiği bir kampanyaya destek vermesi şaşkınlığa neden oldu.

Öğretmen adayı Düzce Teşkilatı’na teşekkür etti

Bu çağrının iktidarın bir il teşkilatından karşılık görmesinin ardından öğretmen adayı Yıldız, bu kez de, “Yavaş yavaş hükümete de sesimizi duyurup bir umutla mücadele ediyoruz. İnşallah 2020 KPSS haksızlığı bertaraf edilecektir. Düzce AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığa teşekkür ediyorum.” paylaşımı yaptı.

Öte yandan AK Parti Düzce Kadın Kolları İl Başkanlığı’nın hesabından yapılan paylaşımın sehven mi yoksa bilinçli bir şekilde mi yapıldığı bilinmiyor.