Genel seçimlere 5 aydan az bir süre kala Milletvekili aday adayları da şimdiden belli oluyor.

Aday adaylığını açıklayan isimler arasına yeni bir isim daha geliyor. O ne kadar kesin bir şey yok desede heyecanı gözlerinden okunuyor.

1949 Düzce doğumlu olan Selahattin Özdemiroğlu, 1967 yılında Bolu Erkek Öğretmen Okulu'nu, 1977 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Eğitim Bölümünü ve son olarakta 1997 yılında Milli Güvenlik Akademisini bitirdi.

Kayseri, Ankara ve Düzce'de uzun yıllar İlkokul öğretmenliği ve okul müdürlüğü yapan Selahattin Özdemiroğlu, Ordu, Sakarya, Bursa, Niğde, Adana ve Kırıkkale illerinde de İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.

Hayatının büyük bir kısmını eğitime harcayan ve Kültür Bakanlığı'nda da çeşitli görevlerde bulunan Özdemiroğlu, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hilmi Güler ile de bir dizi çalışmalara imza atmış bir isim.

Eşi emekli öğretmen olan Özdemiroğlu'nun liseye devam eden bir ekek çocuğu var.

Birçok sivil toplum kuruluşunda da görev alan Selehattin Özdemiroğlu, şuanda Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Bugün Öncü RTV'yi ziyaret eden Özdemiroğlu, siyasete atılacağının sinyallerini verdi.

 

Açıklamalarında kesin cümleler kullanmayan Özdemiroğlu, yakın zamanda AK Parti aday adayları içerisinde isminin geçmesi bekleniyor.

Haber; Ş. ÇAKIR