Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 31 Aralık (yarın) yapılacak AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim olan Semih Kıbrıs kongre öncesi açıklamalarda bulundu.

“Burası Amerika değil, İsrail değil, Pensilvanya hiç değil”
Adayların demokratik hakkını kullandığını ve ayaklanma, başkaldırma gibi bir amacının olmadığını kaydeden Kıbrıs şu ifadelerde bulundu:

“Halkın ve dahi delegelerin talebi üzerine adaylığımı 5 ay önce açıkladım. Açıklama gerekçelerimi defalarca bildirdim. Daha güzel, özlenen bir yönetim, daha adil yönetim yapacağımdan dolayı adayım dedim. Yarın yapılacak kongrede adaylara çok farklı engelleme, set, duvar örme kelimenin tam anlamıyla Çin Seddi örme durumu olduğunu yapılan açıklamalardan net anlıyoruz. Yine önemli bir detay gözlemliyoruz. Delege yazım süreci, delege üzerinde aşırı bir baskı vardır. Burası Amerika değil, İsrail değil, Pensilvanya hiç değil. Benim ve hatta aday arkadaşlarımın geçmişi, şu anki durumu, duruşu bellidir. Her biri bir vatan, bayrak, devlet, millet aşığı insanlardır.”

“Mevcut Başkanın bizi salonda en müstesna köşeye alacağına inanıyorum”
İl Başkanlığına aday olan 5 kişinin de davaya aykırı bir söylem ve eylem içerisinde olmadıklarını ifade eden Kıbrıs, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e de uyarıda bulunduğu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İnanıyor ve bekliyorum ki mevcut il başkanı ve ekibi biz adayları salonda en müstesna köşeye alacaktır. Tezada düşmeyeceklerinden eminim. Aksi halde öncelikle dışarıdaki halk, sağduyulu vatandaşlar bu konuya üzülecek, belki de ortam gerilecektir. Elbette ben taraftarlarıma AK Partili kardeşlerime hakimim bizden yana en ufak olumsuz bir söylem ve eylemi olmayacaktır, olamaz da. Ayrıca takdir edersiniz ki komşumuz Bolu, Hakkari, Muğla kongrelerinden dolayı dikkatler üzerimizde olacak. Bu kongreyi çok sayıda Ulusal Medya izleyecektir. Sonucun farklı çerçevede ilerlemesi öncelikle Düzce’mize bakışı olumsuz etkileyecektir. Daha Önemlisi 2001’den bu güne söylem ve eylemleri belli olan Adalet ve Kalkınma Parti’mizin duruşuna uygun olmayacağı aşikardır. Ve maalesef Türkiye’mizin yakaladığı yükselme, ilerleme ivmesi de yara alacaktır. Bu söylediklerimin dikkate alınacağını gereğinin yapılıp hiç bir AK Partilinin küstürülmeyip şölen havasında olacağını ümit ediyor Yetkili ve etkililerin dikkatine bir kez daha sunuyorum."

Haber: Ö.YILMAZ