Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Ankara’ya giderek daha önce randevu aldığı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Resmi sosyal medya hesabından o anlara dair kareleri paylaşan Başkan Şahin, Erbakan’a misafirperverliği için teşekkür etti.

“ERBAKAN HOCAMIZI YAD ETTİK”

Konu ile ilgili Öncü Haber’e konuşan Başkan Şahin, “Daha önce Sayın Erbakan’dan randevu almıştık. Bunun için Ankara’ya giderek kendisine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı yad ettik. Tabii Erbakan Hocamız bizim siyasete başlamamızda çok önemli bir figür. Kendisinden çok istifade ettik. Refah Partisi de bizim siyasete başladığımız yer. Şu anki parti binasında da güzel günlerimiz geçti.” dedi.

“GÜNDEMİ KONUŞTUK”

Erbakan’la yaptıkları görüşmenin çok verimli geçtiğini belirten Şahin, “Çok güzel ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Karşılık görüş alışverişinde bulunduk. Ben bir belediye başkanı olarak sahadaki hali ve özellikle pandemi nedeniyle ekonomik açıdan zor durumda olan vatandaşlar ve esnaftan bahsettim.  Sayın Erbakan da parti çalışmaları ve siyasi hedefleri hakkında bilgiler verdi.” diye konuştu.

“HİZMET GÖTÜRÜRKEN 7 MAHALLENİN 7’Sİ DE BİR”

Başkan Şahin, hizmet noktasında mahalleler arasında ayrımcılık yaptığı iddiasının ise gerçekdışı olduğunu belirterek, “Kaynaşlı’ya bağlı 7 mahallemiz var. 7 mahallemizin 7’si de bizim için aynı. Hizmet götürme noktasında hepsine eşit bir noktadayız ve eşit hizmet ulaştırıyoruz. Bazen vatandaşlardan benzer şikâyetler olabiliyor ancak hizmetleri 7 mahallede aynı anda başlatmak mümkün değil. Herhangi bir ayrımcılık asla söz konusu değil.” dedi.

Salgının başından bu yana belediye eliyle Kaynaşlı esnafına destek olmak için seferber olan Başkan Şahin, şu günlerde Düzce gündemini meşgul eden oda başkanlarının pandemi sürecinde esnafa gereken desteği verip vermediği tartışmaları için ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“ODALARIN SESİ DAHA GÜÇLÜ ÇIKMALIYDI”

“Odaların esnaf temsilcileri sorunları gündeme taşımak için çalışmalı. Odaların bu dönemde ve her dönemde Ankara’da esnafın sesi olması gerekir. Kaynaşlı’da lokantaların mesafe maske kullarına riayet edilerek açılmasını sağladık ancak esnaf odaları bizi Vali Bey’e şikayet ederek bu uygulamanın önüne geçti. Ben belediye başkanı olarak siyasi bir kişilik değilim. Ancak Kaynaşlı esnafının bu dönemdeki zararını en aza indirmek için farklı çalışmalara imza attık. Bu çalışmalara aslında esnafın ve esnaf odalarının öncülük etmesi gerekirdi. Bu dönemde odadaki arkadaşlarımız bir şeyler yapmaya çalıştılar ancak seslerinin daha güçlü çıkması gerekirdi.”

“ÇÖZÜM ÜRETECEK OLAN SİYASETTİR”

Siyaseti harekete geçirecek gücün odalar olduğu görüşünden hareketle, esnafın derdine derman olacak çözüm merciinin siyaset makamı olduğunun altını çizen Şahin, “Siyaset çözüm ve işlem makamıdır. Siyasetin de çözüm için çalışması gerekirdi.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN