Yığılca İlçesi'nin yeni dönem Belediye Başkanı Bünyamin Şahin bugün Yığılca'nın var olan sorunları ve Yığılca ile ilgili yeni projelerine yönelik açıklamalarda bulundu.

İlçenin turizm açısından zengin bir yapıya sahip olduğunu belirten Şahin, projeleri ile ilgili “ Bu konuyla ilgili olarak öncelikle Yedigöller yolunun İstanbul üzerinden doğrudan Yığılca'ya ulaşması için çalışmalarımız olacak. Yığılca körfez ilçesi ama denizi yok, yolu var ama bakımsız. İlçemiz turizm açısından çok zengin. Hasanlar Barajı Yığılca sınırları içinde. İstanbul'dan gelen vatandaş buralardan geçiyor. Şelalemiz var mağaralarımız var. Tek sorun bu doğal zenginliklerimizin değerlendirilip tanıtımının yapılması. Bu anlamda Turizm İl Müdürlüğü ile temaslarımız sürüyor. Yığılca'nın dışa açılması için basına da ihtiyacımız var.” dedi.

Ölüm Virajı Kaldırılmalı

Başkan Şahin, Hecinler mevkiinde kör noktada büyük kazaların olduğuna da değinerek, “Hecinler'deki ölüm virajı kaldırılmalı, Karayolları Bölge Müdürlüğü bu sorunu çözmeli ” ifadelerini kullandı.

2 Trilyon Borç Devraldık

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Yığılca'nın borç durumu ile ilgili yaptığı açıklamada da “ Belediyeyi devir alırken eski belediye başkanı hastalığı nedeniyle gelmedi. Bunun için bana belge verilmedi. Bu konuyu hemen araştırdım ve sonuç olarak Belediye'nin 2 trilyon borç var.” dedi.

“Taş ocaklarının ciddi zararları var.”

Başkan Şahin konuşmasında ilçedeki taş ocakları sorununa da değindi. Yığılca'da üç adet taş ocağının söyleyen Başkan, bu taş ocaklarından her gün 400- 500 kamyon taş çekildiğini bunun da Yığılca'ya büyük zararları dokunduğunu belirtti. Şahin, Taş ocakları için açılan yolun başlangıçta ilçe dışına çıkarılması kararı alındığını ancak bu kararın uygulamaya geçirilmediğini, bu yoldan geçen taş ocağı kamyonlarının alt yapıyı olumsuz etkilerken çeşitli ölümlü kazalara da yol açtığını söyledi.