Türkiye’de muhalefette değişim yaşanması bakımından aylardır ilgiyle izlenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bünyesindeki genel başkanlık seçimi, hukuk karmaşasıyla yeni bir çıkmaza girerken; Düzce’deki 7 delegeden biri olan eski İl başkanı Abdullah Danışmaz tarafını resmen belli etti. Hafta sonu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne giderek MHP Lideri Devlet Bahçeli’yle görüşen Danışmaz, Bahçeli’nin yanında yer aldığını gösterdi. Danışmaz’a Akçakoca İl genel Meclis üyesi Ömer Yıldız ve eski il başkan yardımcısı Halil Uzun da eşlik etti.

“farklı oyunlar oynandığını sezinledik”

Genel Başkan trafiğinin yaşandığı Düzce’de, ziyaret eden başkan adaylarıyla görüşen Danışmaz, haber merkezimize Bahçeli’ye tam destek verdiğini doğruladı.  Danışmaz, “Diğer adayları dinledik, ağırladık. Bu süreçte MHP üzerinde farklı oyunlar oynandığını sezinledik. Bu nedenle Genel başkanımızı destekleme kararı aldık. Her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.  Danışmaz, bu akşam Sakarya’da iftar programına katılacak olan Bahçeli’yi karşılayacaklarını ve iftar programında yer alacaklarını  da sözlerine ekledi. 

Kurultay’a  da katılmamıştı

Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayında Düzce’deki 7 asil delegeden Abdullah Danışmaz dışında 6 delege destek vermişti.

HABER;S.KAŞKIR