Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Öncü TV ve 100,2 Öncü Radyo ortak yayınında Öncü Medya Haber Genel yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Gündem Özel’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Programında başında Bingöl’de şehit olan askerlere rahmet dileyen Enginyurt, “Öncü TV’nin 27. Yıl dönümünü yaş gününü kutluyorsunuz. 27. Yılınızı da tebrik ediyorum. Allah nice 27 yıllar nasip etsin” sözleriyle de Öncü Grubu’nu tebrik etti.

“BİR GRAM FINDIĞIM YOK”

Özellikle fındık üreticisinin hakkını korumaya yönelik Meclis’te yaptığı konuşmalarla tanınan Enginyurt, “Yani fındık üreticisinin hakkını savunmak için atıldık ama bir gram fındığım yok. Fındık alış verişi de yapmıyorum. Benim ailemden fındık alış verişi yapanlar soyadı Enginyurt olanlardan fındık alış verişi yapanlar var. Beni de karıştırıyorlar, beni de fındık tüccarı falan zannediyorlar. Ne bir gram fındığım var nede bir fındık alış verişi yapmadım hayatımın hiçbir evresinde” dedi.

“FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI SAVUNMAK ŞEREFTİR, NAMUSTUR”

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi fındık fiyatı üzerinden hedef alan sözleri nedeniyle MHP’den ihraç edildiği sürece değinen Enginyurt, “ Dedim ki 665 bin ton rekolte var diyorsun eğer böyle bir rekolte varsa ben milletvekilliğinden istifa edeceğim dedim. Böyle bir şey çıkmazsa sen bakanlıktan istifa edecek misin dedim. Bunun ne hikmetse MHP’deki yetkililer Cumhur İttifakı’na zarar veriyor olarak gördüler ve benim ihracıma karar verdiler. Ben az önce okuduğum twitte de söylediğim gibi benim için fındık şereftir, fındık üreticisinin hakkını savunmak şereftir, namustur” dedi.

“OĞLUM BU ŞEREF SANA ÖMÜR BOYU YETER DEDİ”

MHP’den ihraç edildiği gün oğlu ile arasında geçen diyaloğu Öncü TV ekranlarından paylaşan Enginyurt, “Benim oğlum bana dedi ki atıldığım gün; Baba üzülme, dertlenme sen ki fındık üreticisinin hakkını milletin hakkını savundun diye atıldın ya bu şeref evlatlarına ömür boyu yeter dedi. Biz senden razıyız, Allah da senden razı olsun dedi. Dolayısıyla biz bu atılmadan bir rahatsızlık duymadık. Akabinde de yine milletin hakkını hukukunu savunmaya devam ettik. Heyecanımız, coşkumuz bitmeden tükenmeden, yorulmadan, bıkmadan bu milletin hak ve hukuk mücadelesini sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“HDP MİLLET İTTİFAKYLA KOL KOLA DİYENLER AKILDAN UZAK”

DP’nin 24 Haziran Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın içinde yer alması ve son dönemdeki HDP tartışmasına da değinen Enginyurt, “HDP ile millet ittifakını yan yana koyan zihniyet hakikaten akıldan uzak bir zihniyet. Millet ittifakı nasıl HDP ile birlik olur? Milliyetçi muhafazakâr kırk yıllık Cemal Enginyurt. Demokrat parti de milliyetçi muhafazakâr parti. Demokrat Parti bu ülkede Türk milliyetçilikleri derneğini ilk demokratlar kurmuş. Demokrat partili, Celal Adam Demokrat Parti’nin İstanbul İl başkanı. Süleyman Soylu’ya ‘Efsane Süleyman’ diyorlar. Demokrat Parti’nin genel başkanı. Yani Demokrat Parti milliyetçi, muhafazakâr çizgiden uzak değil ki” dedi.

“HDP’LİLERİN FEZLEKELERİNE BENİM 18 YIL ÖNCEKİ FEZLEKEMİ EKLEMİŞLER”

HDP’li vekillerin fezlekesiyle birlikte kendisinin 18 yıl öncesine ait fezlekesinin de meclise gönderildiğini açıklayan Enginyurt, “33 tane HDP-PKK severin fezlekesi ile birlikte 33 fezlekeyi Meclis’e gönderirken benim 18 yıl önceki davamı da göndermek ne demek biliyor musun? Cemal Enginyurt sus konuşma fazla ileriye gidiyorsun demek. Ama ben buradan çağrıda bulunuyorum bunu diyenlere “Yüreğiniz yetiyorsa susturun, gücünüz yetiyorsa susturun. Delikanlıysanız susturun.” Fezlekesine evet oyu vermeyen namerttir.

“KENDİ FEZLEKEME EVET OYU VERECEĞİM”

Kendi fezlekeme evet oyu vereceğim. Ama delikanlı olan, yiğit olan Meclis’teki dokunulmazlıkların tamamını kaldırsın. Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığı kalmasın. 7 yıl sonra HDP’linin dosyasını getireceğim. 18 yıl sonra Cemal Enginyurt’un dosyasını getireceğim. 7 yıldır aklın nerede, 18 yıldır alın nerede. İki buçuk yıldır ben milletvekiliyim ben yeni vekil olmadım ki iki buçuk yıl oldu üç yıla gidiyor ben vekil olalı değil mi? 3 yıldır getirmedin de HDP’liler ile beraber getirdin.

MHP’de iken niye getirmedin de şimdi döndün Demokrat Parti’de iken getirdin. Demek ki sus diyorsun ama haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır denildiği gibi biz asla haksızlık karşısında susmayacağız, susmamaya devam edeceğiz bunu da herkes böyle bilsin.”

“CUMHUR İTTİFAKI’NDA BEŞ SÖYLEYECEĞİME BİR SÖYLÜYORDUM”

Milletvekili olduğu günden itibaren yanlış yapılan her noktayı eleştirdiğini belirten Enginyurt, “Ben 24 Haziran seçimlerinde Ordululara bir söz verdim. Beni seçerseniz ceylan derisi koltuklarda oturup, maaş alıp yan yan yatıp gelen vekil olmayacağım, yan gelip yatmayacağım dedim. Ben hakkınızı hukukunuzu savunacağım dedi. Benimki bir eleştiri, benimki bir hakaret değil. Cumhur İttifakı’nda ne vardı farklı şu; beş söyleyeceğime bir söylüyordum. Yine kendimi tutuyordum, sıkıyordum, fazla konuşmamaya gayret ediyordum. Ama şimdi Demokrat Parti’ye geçince daha serbest oldum.

“KİMSE KONUŞMAYINCA ERDOĞAN HER ŞEY DOĞRU ZANNEDİYOR”

Cumhur İttifakı’na muhalefet ettiği için ihraç edilmesinin kendisi için bir onur olduğunu söyleyen Enginyurt, “Fal bakıyorum diye mi attılar? Çocuk besliyorum diye mi attılar? Ninni şarkı söylüyorum diye atmadılar ki. Cumhur İttifakı’na aykırı davranıyorum diye attılar değil mi? Cumhur İttifakı’na aykırı konuşuyorum diye muhalefet yapıyorum diye attılar. Bu benim için bir gururdur, onurdur, şereftir. Ben asla cumhur ittifakının içerisinde yıkıcı bir tarzda muhalefet yamadım. Hep eleştirilerim makul oldu. Hep insanların hayrına olan işleri söyledi. AK Parti vekilleri, MHP vekilleri konuşmuyor. Konuşmayınca da Cumhurbaşkanı her şeyin doğru olduğunu zannediyor. Her şeyin güzel gittiğini zannediyor” dedi.

“AK PARTİ’DEN BANA HİÇBİR TEPKİ YOK”

Maalesef Ak Parti’den sana ilginç birey söyleyeyim. Ak Partiden bana hiçbir tepki yok ki, Ak partililer bir tepki göstermedi ki bana. Beni Milliyetçi Hareket Partisi attı ya, Milliyetçi Hareket Partisi’nde birileri rahatsız oldu benden. Benden Ak Partili bakanlar, Ak Partili bürokratlar herhangi bir rahatsızlıkları yok ki. Çünkü ben milletin ihtiyacı olan bir şeyi istiyorum, kendime bir şey istemiyorum ki. Şahsımın bir beklentisi yok. İhaleye girmiyorum, inşaat şirketim yok, müteahhitlik hizmetim yok ben ne istiyorsam millet için istiyorum.

“MİLLETİN YARARINA OLANA MUHALEFET ETMEM”

Enginyurt, milletin yararına olan hiçbir işe muhalefet etmediğini belirterek, “Niye Sağlık Bakanına muhalefet etmiyorum. Türkiye sağlık konusunda başarılıdır. Dünyanın en başarılı ülkesidir diyorum. En güzel hizmete Türkiye veriyordur. Kaynaşlı, Yığılca, Akçakoca’nın köyüne de, Cumayeri’nin köyüne de kalkıp gidiyor. Köylerde de filyasyon ekipleri çalışma yapıyor, ilaçları dağıtıyor. Test yapıyor, aşı yapıyor bu büyük bir başarıdır. Şimdi iyiyi söylerken has, iyi çocuksun, işine gelmeyeni yapınca tu ka ka muhalefetsin” dedi.

“‘SENİN FETÖ’CÜN BENİM FETÖ’CÜM’ AYRIMI VAR”

FETÖ ile mücadelenin iyi yapılmadığını belirten Enginyurt, “Daha geçe ay Tuğgeneralliğe yükselen bir adam Genelkurmay İstihbaratın başına getirilen bir adam FETÖ’cü diye alınmadı mı Fetullah Gülen’in madalyasını taktığı adam Fetullahçılık’tan alındı. Daha dün 40 kişi 8 ilden operasyon yine FETÖ’cülükten alındı. Kaymakam, Valiler, Vali yardımcıları alınıyor. 5 yıldır devam ediyor. Ve bu mücadelede Ak partinin mücadele verdiğine inanmıyorum.  Bir tek adam FETÖ mücadelesi veriyor samimiyetle o da Recep Tayyip Erdoğan tek başına mücadele ediyor. İnanmışlığı tek başına, mücadelesi tek başına yanındakiler sadece ‘senin FETÖ’cün benim FETÖ’cüm’ diye ayrım yaparak kendi adamlarını kurtarmaktan öteye gitmiyor” diye konuştu.

“TAYYİP BEY FETÖCÜLERİN CANINI ACITMIŞ”

Erdoğan’ın kişi olarak FETÖ ile mücadelesini takdir eden Enginyurt, “FETÖ’cüler ona düşmen olmayıp da bana mı düşman olacaklar ki bana da düşmanlarda dolayısıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu bir şeref madalyasıdır. O billboardda durdurun Erdoğan’ı yazıyor ya bu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir Şeref Madalyasıdır. Ben çok önemsemiyorum, Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’cüler ile mücadelesinde ne kadar doğru iş yaptığının göstergesidir. O çıldırtmış demek ki canlarına ot tıkamış demek ki inlerine girmiş. Tayyip Bey onların canlarını acıtmış” diye konuştu.

“FINDIK FİYATLARI REVİZE EDİLMELİ”

TMO’nun acil bir şekilde fındık fiyatlarını revize etmesi gerektiğinin altını çizen Enginyurt, “Acilen TMO’nun 24 lira olarak fındık fiyatını revize etmeli. Aksi takdirde fındık fiyatları 22 lira olarak taban yapıp burada oturur. Ama fındık fiyatları 26 27 lira olsun diye bekleyen ya da ürününü yüzde 35 civarında pazara indirmeyen insanımız var niye 2 lira 3 lira daha artarsa o zaman satarım gelinlikçiye borcumu öderim, kuyumcuya borcumu öderim diyor buda normal bir anlayış.

“FINDIK FİYATINI YÜKSELTMENİN DEVLETE ZARARI YOK”

Eğer fındık fiyatı revize edilmez ise, fındık fiyatı tek bir şekilde yükselir don olur rekoltenin de çok düşeceği görülürse o zaman isteseler de fındık fiyatını tutamazlar. Ama şu an yapılması gerekeni söylüyorum ben bunun mücadelesini veriyorum Tarım Bakanlığı ile TMO ile görüşüyorum. Fındık devlete bir kuruş zarar vermeyen bir nimet. TMO geçen sen 96 bin ton fındık almış. 500 milyon kar etmiş. Hem üreticiye destek vermişsin devlet olarak hem süspanse etmişsin hem piyasa yapıcısı olmuşsun hem de kar etmişsin. TMO şu an 30 bin ton fındık almış. Geçen senenin üçte biri kadar almamış. Çıkar 24 liraya kalan ürünü de sen al piyasada ürün bittiğinde iki lira yukardan satsa yine para kazanacak devlete zararı yok ki. Kardeşimiz doğru diyor fındık fiyatları sabit tutulmanın önünde yükseltilmelidir. Biz Demokrat Parti olarak çağrımızı yapıyoruz.

FINDIK OYUNU NASIL OYNANIYOR?

Ferrero firmasının tekel haline geldiğini hatırlatan Enginyurt, “Ferrore diye bir firma hem Düzce de hem de Trabzon da iki büyük firma satın aldı. Geldi yerleşti oturdu artık piyasa yapıcısı olarak o hareket ediyor. Sermaye onda köylere verimli fındık diye proje yapıyorum diye arsaları kiralıyorlar üreticiye para veriyorlar fındığınızı bize verin diye piyasanın tek tekeli oldular. Bunların üç dört tane adamı var biri Düzce de biri Ordu da biri Trabzon da bu dört adamında alt kolları var. Fındığı 20 liraya alıyorlar. Bu tekelci anlayışı yıkabilecek tek irade Toprak Mahsül Ofisidir. Tarım Bakanına da söyledim Cumhurbaşkanına da söyledim Tarım Bakanı tarımdan anlamıyor. Alan Bazlı desteği değiştirin ürün bazlı desteğe dönün. Ürettiği süt kadar para verin, ürettiği bal kadar para verin. Bütün Türkiye Ürün bazlı desteğe dönmeli” dedi.

“TARIM BAKANIMIZ MİLLİ DEĞİL”

Tarım Bakanı Pakdemirli’yi hedef alan Enginyurt, “Milli Tarım Projemiz Neden yok? Tarım Bakanınız milli değil, Tarım Bakanınız çiftçi değil. Tarımdan anlamıyor, köylüleri bilmiyor. Tarım Bakanı sıkışınca tek yaptığı şey İthal etmek.  İthalattan başka bir şey bilmiyor çünkü tüccar. Dolayısıyla bu yönetim anlayışı ile tarımda hayvancılıkta gelişmez” sözleriyle tarım politikalarını eleştirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN