CHP Düzce İl Başkan Yardımcısı Osman Sivrikaya, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Haluk Kadri Demir adına basın bildirisini okuyan Sivrikaya, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan İnsan Hakları Evrensel beyannamesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 72. Yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıldönümünde; ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, Covid-19 salgınında sağlık yaşam haklarımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız” dedi.

“Tek adam rejiminde hak ihlalleri katlanarak arttı”

“İçinde yaşadığımız tek ama rejimi, hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunun meşrulaştırmaya çalışıldığı çarpık, çürümüş bir rejimdir” diyen Sivrikaya, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, tek adam rejiminin yarattığı 20 Temmuz sivil darbesiyle birlikte ülkemizde hak ihlalleri katlanarak artmıştır. Ülkemizin hak ve özgürlükler karnesi, eşit-özgür ve adil bir dünya için mücadele eden bizler ve hak savunucuları açısından, hak etmediğimiz bir utanç tablosudur.  Saray iktidarı unutmamalıdır ki; bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar. Dokunulmaz, devredilmez, ertelenemez olan temel hak ve hürriyetleri hiç kimsenin, hiçbir rejimin, hiçbir iktidarın geri alma hakkı yoktur.”

HABER: Savaş ARI