Düzce tarihinin en çekişmeli seçimleri ile karşı karşıya. Seçmenin karşısına güçlü ve karşılığı olan isimlerle çıkmak için haftalardır sürdürdükleri titiz çalışmayı noktalayan siyasi partiler geride kalan hafta yaptıkları tanıtım toplantıları ile adaylarını görücüye çıkarttı.

'Tepki' istifaları

Aday belirleme sürecinde kararları beğenmeyenler ise tepkilerini görevlerinden istifa ederek gösterdi. Düzce'de art arda istifa haberleri AK Parti cephesinden geldi. İl Başkanı Hikmet Keskin genel merkez talimatıyla görevden ayrılırken, Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu ise İl Başkanlığı beklentisi karşılık bulmayınca istifa etti. Mevcut Belediye Başkanı Erol Bayraktar'ın tekrar aday gösterilmesini kabullenemeyen AK Parti Kaynaşlı İlçe yönetimi ise toplu olarak görevi bıraktı.

Dikkat çeken taktikler

Diğer taraftan sahada seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden adaylar, farklı taktikleriyle dikkat çekiyor. AK Parti Düzce Belediye Başkanı Adayı Dr. Faruk Özlü'nün, aday gösterilmesinin ardından soluğu aldığı Düzce'de ilk işi partinin emektarlarını ziyaret etmek oldu. AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev alan ve yıllarca emek veren dava arkadaşlarına vefa ziyaretlerinde bulunan Özlü gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Mustafa Keskin de yönetiminde emektar isimlere ağırlık verdi.

Bıyık'tan ses getiren hamle

Özlü'nün en güçlü rakipleri arasında gösterilen MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ise 'Ali Bom' hamlesi ile adından söz ettirdi. Milli Görüş'ün Düzce'deki en eski temsilcilerinden Yusuf Karaltı, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık'ın 'yanımda ol' teklifini kırmadı. Yılların siyasetçisi, tecrübeli isim Karaltı memleketine hizmet etmek için Bıyık'a evet dedi. Karaltı, Bıyık'ın kontenjandan belediye meclis üyesi adayı olacak.

Seçimlerin vazgeçilmezi Ömer Küçük

Seçimi kazanmak için Düzce'de güç birliği yapan CHP ve İYİ Parti ise yine seçimlerin vazgeçilmezi olduğunu kendisi de ifade eden Ömer Küçük ile el sıkışarak, 31 Mart'ın iddialı partileri arasına girdi.
Rekabet ve stratejik hamlelerin en üst seviyede hissedildiği bu seçim süreci belki de Düzce'nin en çekişmeli seçimleri olarak tarihe geçecek.

HABER: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ