İsmetpaşa Ortaokulu için alınan yıkım kararı, Düzce’deki siyasi tartışmaları da alevlendirdi. İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in, “Okulun yıkılmasına karşıyız” açıklamasını Öncü Haber mikrofonuna değerlendiren AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, okulun tahsis planı ile ilgili alınan kararı İYİ Partili Meclis üyelerinin de onayladığını belirterek, “Bu karar Düzce Belediye Meclisinde İYİ Partili Meclis Üyelerinin de desteği ile oy birliği ile alındı” dedi.

Mustafa Keskin’in bu açıklamasına cevap veren İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce’deki okulların şehir dışına taşınmasını kendilerinin de desteklediğini, ancak tarihi bir dokusu bulunan İsmetpaşa Ortaokulunun yıkılmasına karşı çıktıklarını ifade etti.

“Gayet net… Biz okulun yıkılmasını istemiyoruz”

Er yaptığı yazılı basın açıklamasında, “İsmetpaşa İlkokulu ile ilgili Meclis Üyelerimin imza attığı konudan bi haber olduğumu iddia etmişsiniz. Size bu bilgiyi muhtemelen, getiren çalışma arkadaşlarınızdan bazıları beni ve partimi siyaseten ‘ boşa’ düşürmek ve tutarsız davrandığımız algısı yaratmak istemiş sanırım. Sayın Başkanım,  Milli Eğitim Müdürlüğü,  İsmetpaşa Ortaokulu, ikili eğitim sistemi ile eğitim veren Düzce’deki tek kuruluş olunca, tapu sahibi olan Özel İdare’ye mevcut okulun yetersiz olduğunu bildirmiştir. İl özel idaresi de, imar planında değişiklik talebinde bulunmuştur. Ben de açıklamamda eğitim kurumlarının şehir dışına taşınmasını kent mantığı çerçevesinde doğru bulduğumu ama tarihi dokuya sahip, insanların anılarının olduğu binaların ‘YIKIM”ına karşı olduğumu belirttim. Yukarıdaki meclis kararında da binanın yıkılacağına dair bir ibare yok gördüğünüz gibi.  Lütfen açıklamamı tekrar ve dikkatlice okuyunuz. İnsanlara yanlış bilgi vererek partim ve sahsım ile ilgili menfi algılar oluşturmaya çalışmak size yakışmaz. Doğruları konuşalım Sayın Başkanım. Yani YIKIM’ a karşıyız ve YIKIM’a da Meclis kararında onay vermedik. Gayet ‘Net’ sanırım” dedi.

“Sizi yanlış yönlendiriyorlar… Boşa düşüyorsunuz”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin’i Yönetim Kurulu üyelerinin yanlış yönlendirdiğini öne süren Er, “Başkanım üzülerek ifade etmek isterim ki meclis kararını dikkatlice okumadığınız için ve muhtemelen konuyu size getiren arkadaşlarınızın gereken hassasiyeti göstermemesi sebebi ile siyaseten ‘boşa’ düştünüz. Sizi daha tutarlı açıklamalar yapmaya ve çalışma arkadaşlarınızı da daha dikkatli olmaya davet etmeye davet ediyorum. Bence çalışma arkadaşlarınızı da bu arada bir kontrol edin, bu ilk olmuyor ‘ boşa’ düşürüyorlar sizi. Ben, sorumluluğum gereği, her Meclis toplantısına katılmaya gayret ederim, son toplantıda sizi de Sayın Fahri Çakır Bey ile toplantıda gördüm. Bir dahakine inşallah Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ile beraber katılmaya da muvaffak olursunuz ve konulara dolaylı değil bizzat kendiniz vakıf olursunuz ve böylece kamuoyunu yanlış bilgilendirmezsiniz” diye konuştu.

“Bir yandan şehir içi trafik sıkışıklığından bahsetmek, karmaşayı ve kalabalığı öne sürerek İsmetpaşa okulu ile alakalı atılan adımlara mantıklı gerekçeler bulmaya çalışırken, öte yandan İsmetpaşa binasının biraz ilerisinde, ‘eski kız Meslek lisesi’ binasını ‘devr-i iktidarınızda’ yıkıp yepyeni bir bina yapmak nasıl izah edilir Sayın Başkanım? Diye soran Er, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu yepyeni binayı yaparken trafiği, kalabalığı, servis araçlarını düşünmediniz mi? Yoksa insanların aklı ile asıl siz mi alay ediyorsunuz? Tutarlı olmaktan kastınız aynı alanda trafiği ve kalabalığı bahane edip bir okul binasını yıkarken, bir başka ve biraz ilerisinde daha büyük ve daha kalabalık bir okul binası yapmak mıdır?”

HABER: Savaş ARI