Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın İYİ Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaları haber ekibimize değerlendiren MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Başkan Tozan’ın MHP’li bir belediye başkanı olduğunun altını çizerek, iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Muharrem Tozan ile İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in aynı karede poz vermesinin siyasette normal olduğunu ifade eden Caboğlu, “Benim bildiğim Muharrem başkan İYİ Parti’nin davetine değil sadece bir arkadaşının vermiş olduğu davete katıldı, burada ben de davetli olsaydım ben de Yunus başkanla aynı karede olurdum. Bu şu demek değil: ‘Aynı karede beraber poz verdiler.’ Bu doğru değil. Muharrem Tozan MHP bünyesinde olan bir belediye başkanımız.” ifadelerini kullandı.

“Tozan’la sürekli diyalog halindeyim, İYİ Parti’ye geçeceği kanaatinde değilim”

Tozan’la sürekli diyalog halinde olduğunu ve İYİ Parti’ye geçmesine ihtimal vermediğini kaydeden Caboğlu,Bu siyaset bir iddia işi! Yani bu Muharrem Tozan, MHP bünyesinde Gümüşova belediye başkanı olmuştur. Aynı şekilde de MHP çatısı altında Gümüşova’ya hizmet etmektedir. Şu anda net olarak MHP çatısı altında olduğunu söyleyebilirim ama siyasette her şey değişebilir. Bu şu demek değil; Muharrem Başkanı ötekileştiriyoruz ya da dışlıyoruz anlamına gelmesin. Televizyon programında da söyledim burada da söylüyorum, Muharrem başkanın aday oluşundan bu zamana kadar kendisiyle hep diyalog halinde, istişare halinde olan kişiyim ben. Benim tanıdığım, bildiğim, dürüstlüğüne inandığım Muharrem Tozan’ın İYİ Parti’ye geçeceği kanaatinde değilim.” ifadelerine yer verdi.

“Tozan programı olduğu için MHP’nin iftarına katılmadı”

Tozan’ın MHP’nin iftarına katılmaması ile ilgili de soruya yanıt veren Caboğlu, “Bizim bu teşkilat yemeğini birkaç gün sonra düşünüyorduk. Burada gerek bizim, gerek Ankara’nın uygun gördüğü üzere erkene almak zorunda kaldık. Kendisinin de programının olduğunu, bu konuyla ilgili de bizim teşkilattan arkadaşlarla görüştüğünü biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yunus Özay Er’e sorsanız beni de partisinde görmek ister”

Yunus başkana sorsanız beni de kendi partisinde görmek ister, bu normal bir durum.” diyen Caboğlu, “Ama ben buradan bunu ilan etmek istiyorum; İYİ Parti gerçekten bu tip şeylerden besleniyor, bu tip konuların kamuoyunda daha çok konuşulmasını istiyor. Ben bundan sonra İYİ Parti ile bu konularda kesinlikle polemiğe girmek istemiyorum. Keşfedilmiş bir Muharrem Tozan’ı partisine katmaya çalışmak yerine, yeni kişileri keşfetmelerini tavsiye ederim. Muharrem Tozan zaten bir değerdir onu herkes partisinde görmek ister. Bunlar Düzce için bir değerdir. Hangi partide olursa olsun Düzce'ye hizmet ediyorsa bizim için fark etmez.” şeklinde konuştu.

“İYİ Partili Er’in Düzce'yi umursadığını düşünmüyorum”

Caboğlu, son olarak şunları söyledi: “Siyasette biz hiç kimseyi basamak olarak kullanmadık. Yunus Özay Er'in yerel seçimlerde neyin ne olacağını çok umursadığını zannetmiyorum. Düzce'yi umursadığını düşünmüyorum. Çünkü o tarafın zillet tarafı olduğunu biz biliyoruz. Buradaki muhtar olsun belediye başkanı bütün bu seçilmişleri bir vaatle kandırarak kendi tarafına çekip, 2023 için taraftar toplama derdinde. Ben zannetmiyorum ki bunların derdi belediye seçimlerinde başarılı olmak. Bunların tek derdi var 2023. Ama benim inandığım yüce halkım cumhurbaşkanından da Cumhur İttifakı’ndan da vazgeçmez. Bu sıkıntıları hep birlikte göğüsleyerek aşacağız inşallah.”