İYİ Parti Düzce Teşkilatları, Engelliler Haftası’nda Düzce’deki engelli vatandaşlarla ile bir araya geldi.

İYİ Parti Teşkilatları ve Gençlik Kolları, özel bireylerin toplumsal hayatta yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve çözüme katkı sağlamak için yıl boyunca yürüttükleri çalışmaları da bu önemli haftada kamuoyu ile paylaştı.

Düzce şehir merkezinde tekerlekli sandalye ile ulaşım zorluğunu gösterme adına engellilerle bir araya gelip sorunu somutlaştırmak amacıyla bir video hazırladıklarını ifade eden Düzce İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli, “Farkındalık oluşturmakla kalmayıp somut sorunlara en azından Düzce bazında çözüm bularak, arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak yerelde en büyük sorumluluklarımız arasında yer almalıdır.’ ifadesini kullandı.

Konu ile alakalı açıklama yapan Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise şunları kaydetti: “Kadere inanan insanlar olarak her birimizin potansiyel engelli adayları olduğumuz bilinci ile sadece belli günlerde engelli vatandaşlarımızı hatırlamaktan ziyade sosyalleşmeleri basta olmak üzere hayatlarını kolaylaştırma adına hareket edilmelidir. Ulaşım başta olmak üzere engelli bireylerin hayatındaki ‘engeller’ İYİ Parti iktidarında hızla çözüme kavuşturulacak olan temel konulardan biridir.”

“Yaşamlarını kolaylaştırmak devlet ilkesinin bir gereği olduğu gibi ahlaki ve vicdani bir görevdir”

Öte yandan DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz da yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Toplumda engellilikle ilgili farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta ülkemizde “Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek, hayat standartlarını yükseltmek sosyal devlet ilkesinin bir gereği olduğu gibi ahlaki ve vicdani bir görevdir. Bu anlamda, önce insan diyen bir geleneğin mensubu olarak bizler, her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almayı kendimize görev addediyoruz. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini her alanda kanıtlayan özel gereksinimli bireylerimizin, dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebilecekleri de net bir şekilde görülmektedir. Bu duygularla Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.”