Akçakoca'da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni ilçe yönetimine ilk ziyaret İYİ Parti’den geldi. Siyaset arenasında son dönemde birçok kulvarda ittifak içinde olan iki partinin ilçe yönetimlerinin ziyaret programı, oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçti.

Ziyarette bir konuşma yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, ilk olarak Akçakoca Huzurevi ile ilgili olarak, Kızılay Genel Merkez yöneticilerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptıkları görüşmenin bilinmeyen detaylarını anlattı.

Kızılay yöneticileri ile Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki görüşmenin bilgisine sahip olduğunu ifade eden Başkan Lokum, Kızılay yöneticilerinin MTA tesislerini ne kadar zaman için, hangi tarihten itibaren istendiği gibi konularda net bilgi vermedikleri için Belediye Başkanı Yavaş’ın bu işe isteksiz kaldığını söyledi.

Huzurevi konusunda bir açıklama da CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’dan geldi. Abanoz açıklamasında, bu işten diğer siyasi partilerin siyasi rant elde etmeye çalıştıklarını söyledi.

"Huzurevi sakinleri kadar çalışanları gibi de bir gerçeklik var." şeklinde konuşan Abanoz, bu işi CHP ve İYİ Parti’nin ekseninden kaydırmaya çalışanlar olduğunu söyledi.

İktidar partisinin başarısızlığına ortak olmayız”

MTA tesisinin huzurevi sakinlerinin kalmasına uygun bir yer olmadığını da sözlerine ekleyen Abanoz, iktidarın başarısızlıklarına ortak olmayacaklarını söyledi.

Huzurevinin geleceği ile ilgili belirsizliğin devam ettiğini belirten Abanoz, gerçek muhalefet yaparak bu işi birlikte çözmeye hazır olduklarını söylerken, bu işin sonunda ‘Biz söylemiştik’ demek zorunda kalmak istemediklerini söyledi.

İlçe başkanları toplantısı neden yapılmıyor?

İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum gazetecilerin bir sorusuna verdiği cevapta, ilçe başkanlarının ayda bir yaptığı toplantıların uzun zamandır neden yapılmadığını da açıkladı.

Başkan Lokum, o toplantıların öncelikle Düzce milletvekilleri ile yapılmasının kararlaştırılmasına rağmen, bu ortamı sağlayacak olan MHP ve AK Partililer'in bir açıklama yapmadığını ifade etti. Lokum, aynı şekilde Belediye Başkanı Okan Yanmaz, İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlarla ve çeşitli kurumlarla yapılaması planlanan toplantılarla ilgili de bir gelişme olmadığını söyledi.

Konuya ilişkin konuşan Lokum, "Ne hikmetse yapılamadı. Bu toplantıların niye düzenlenmediğiyle ilgili bir fikrimiz yok. Herhalde görüşmelerle ilgili bir gelişme yaşamadılar. Özellikle belediye başkanı ile bir toplantı yapılması konusunu çok önemli gördüm. İsteklerimizi ve yanlışları söyleyebileceğimiz tek mecra orası olduğu için bunu çok önemsemiştim. Fakat neden bu toplantıların yapılmadığını bilmiyorum.” şeklinde konuştu.