Bu akşam Düzce Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan Düzce Belediyesi Aralık Ayı ilk toplantısında, Düzce’de halk dilinde olimpiyat kavşağı olarak bilinen ve bir süre önce Düzce Belediyesi tarafından “Sancaklı Kavşağı” tabelası yerleştirilen kavşak gerilimi yaşandı. Kavşağın isminin yeniden Olimpiyat Kavşağı olarak değiştirilmesini isteyen bir grup meclis toplantısına seyirci olarak katıldı.

AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Ergin Çelikağ, kavşağın isminin yeniden “Olimpiyat Kavşağı” olarak düzenlenmesi için meclis gündemine alınması istemiyle önerge sundu.  Önergenin AK Parti Meclis Üyelerinin oyları ile ret edilmesi, meclisteki gerilimi tırmandırdı.

Düzce Belediye Meclisi Başkan Vekili Mesut Sancaklı'nın halk arasında Olimpiyat Kavşağı olarak bilinen Kavşak ile ilgili görüşmelerde AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden'e söz verip, İYİ Parti ve CHP Grubuna söz vermemesi gerilimi daha çok arttırdı. Bu duruma tepki gösteren seyirci olarak katılan grup arasından bir kişi ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Kadir Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Yöneticisi bir kadına hakaret etti. Bunun üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Belediye Meclis Üyesi Nurullah Çelik, kadınlara yönelik kibar olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Kendisini uyaran Merkez İlçe Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Meclis Üyesi Nurullah Yıldız’a sinirlenen İYİ Parti Teşkilat Başkanı Kadir Erdoğan, Nurullah Yıldız’a dönerek millet iradesi ile seçilmiş AK Partili Meclis Üyelerine “Siz kimsiniz ulan?” ifadesini kullandı.  

Erdoğan’ın bu söylemine AK Parti Meclis Üyeleri tepki gösterdi. Erdoğan ise İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve bir partili tarafından salondan çıkartıldı.

Erdoğan’ın millet iradesi ile seçilmiş AK Partili Meclis Üyelerine “Siz kimsiniz Ulan?” ifadesine AK Parti cephesinden nasıl bir tepki geleceği ise merak konusu oldu.

HABER: Savaş ARI