Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen MHP İl Başkanlığı Kongresi, hoş olmayan görüntülere sahne oldu. Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun daveti üzerine kongreye katılan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Baki Yılmaz ve partili Çetin Sarıahmet tarafından, kongrenin yapıldığı salondan kovuldu.

“Bu bana değil, Kaynaşlı halkına yapılan terbiyesizlik”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e yönelik sert tavırlar sergileyen Yılmaz ve Sarıahmet’e olaya şahit olan bazı partililer de tepki gösterdi. Yaşanan olayı Öncü Haber’e özel değerlendiren Belediye Başkanı Şahin, olayın kendisine değil Kaynaşlı halkına yapılan bir terbiyesizlik olduğunu belirtti.

“Bana kabadayılık yapmaya çalıştılar”

Merkez İlçe Başkanı Yılmaz ve partili Çetin Sarıahmet’in kendisine kabadayılık yapmaya çalıştığını anlatan Şahin, “Bundan bir ay önce MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, beni bugün yapılan kongreye davet etti. Ben de geleceğimi söyledim. Hatta bundan bir hafta öncede tekrar bana ‘Kongrede sizi görmek istiyorum’ dedi. Bugün kongreye çiçeğimizi gönderdik, kendimiz de bizzat gittik. Tabii o arada, kongrenin yapıldığı salondaki protokol bölümünde yerimizi aldık. Bir müddet sonra, MHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Murat Baki Yılmaz ile Çetin Sarıahmet yanıma gelerek, dışarıda benimle görüşmek istedi. Ben de ‘görüşelim’ dedim. Dışarıya çıktık ve bana MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın benim salonda olmamı istemediğini söylediler. Tabii ben de onlara, kongreye kendim gelmediğimi, davet üzerine katıldığımı söyledim. Ben davet edildiğim her yere gidiyorum. Ben kendilerine, ‘Bu hareket hoş değil, şık bir hareket değil’ dedim. Böyle bir anlayış olmaz, böyle insanlık olmaz, böyle siyaset de olmaz. Beni kongreye davet ediyorsunuz, il başkanınız beni davet ediyor, siz bana ‘Kongreyi terk et’ diyorsunuz. Tabii orada bana karşı hareketlerini biraz agresifleştirdiler. Ben de orada haklı olarak, kendilerine tepki gösterdim.” dedi.

“Agresif tavırlar sergilediler”

“MHP’nin böyle kabadayı tavrı hareketlerle siyaset yapması, kendi sonunu hazırlar.” diyen Şahin, kadın milli voleybol takımı ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası MHP’nin ihraç düğmesine basmasında etkili olan isimlerden birinin de Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz olduğunu vurguladı. Şahin, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“Siz nasıl siyasetçisiniz, böyle mi iktidar olacaksınız? Böyle bir anlayış olabilir mi siyasette? Kongreye davet ettiğin bir insanı, sonra kovacaksın, “salonu terk et” diyeceksin, “burada durma” diyeceksin. Yani bu çok kötü bir anlayış, çok yanlış bir anlayış. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, benim ihracımda etkili olan bir isim. Beni ihraç ettiği zaman çok büyük yanlış yapmıştı, çok büyük hata yapmıştı. Bugün 2’inci hatayı da, bugün beni o salondan kovdurarak yaptı. Tabii böyle bir siyasetçi olmaz. Ben burada Sadir Durmaz’ın şiddetle kınıyorum. Bunun haricinde yine orada Merkez İlçe Başkanı ve Çetin Sarıahmet’in böyle agresif tavırlarla bize yaklaşması, hareket etmesi; ki ben onlara daha sert şekilde cevap verirdim, ama oradaki havayı bozmamak anlamında, farklı yerlere çekmemek anlamında kızarak oradan ayrıldım. Tabii burada MHP’nin bu şekilde tavırlar, hareketler, böyle kabadayı tavrı hareketlerle siyaset yapması, kendi sonunu hazırlar.”

“Bundan sonra Kaynaşlı halkından hangi yüzle oy isteyecekler”

Kendisinin MHP Kongresi’ne Kaynaşlı halkını temsilen katıldığını ve kendisine yapılan yanlışın, Kaynaşlı halkına yapıldığını kaydeden Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Ben o kongreye Birol Şahin olarak katılmadım. Ben Kaynaşlı’yı temsil ediyorum, ben Kaynaşlı Belediye Başkanıyım. Bana orada yapılan saygısızlık, beni salondan göndermeleri, salondan çık demeleri Kaynaşlı halkına yapılan büyük bir saygısızlıktır, büyük bir terbiyesizliktir, büyük bir edepsizliktir. Bundan sonra gelip de Kaynaşlı halkından hangi yüzle oy isteyeceksin MHP olarak. MHP’nin bana karşı yaptığı bu hareket bana zarar vermez. Beni partiden ihraç ettiler, bana büyük bir puan kazandırdılar. Hem Allah katında, hem de halkın gözünde ve işlerimiz daha da bereketlendi, daha da hızlandı. Bu hareket bana karşı yapılan 2 büyük bir yanlış. Beni oradan, salondan göndermeleri başta Sadir Durmaz ve iki tane kabadayıya mı kaldı? Biliyorsunuz benim kimseye eyvallahım yoktur, kimseye müdana etmem, kimseye de kendimi ezdirmem. Tabii bugün de ben orada gerekli tavrımı gösterdim. Ama olay daha çok büyümesin diye salonu terk ettim. Hatta orada Kaynaşlı MHP İlçe Başkanı Ömer Aydın da vardı. O bile bana ve Kaynaşlı halkına yapılan saygısızlık nedeniyle Murat Baki Yılmaz ve Çetin Sarıahmet’e tepki gösterdi. Bu bana yapılan orada bulunanların da tepkisini çekti. Yani sonuçta, halkın seçmiş olduğu bir belediye başkanını, edepsizlik yapmamış, yoksuzluk yapmamış önce partiden ihraç ediyorsun Ayet paylaştı diye, sonra da kongrene davet ediyorsun, davet ettiğin kongreden de gönderiyorsun. Tabii bunun hesabını MHP bir şekilde vermeli.”

“Bu yapılan hareket bana zarar vermez, MHP’ye verir”

Kendisine yapılan terbiyesizliğin MHP’ye zarar vereceğini ifade eden Şahin, son olarak şunları söyledi:

“İhraçtan dolayı MHP çok büyük tepki aldı, hem genel merkez nezdinde, hem de yerelde. Çok büyük tepkiler aldılar. Bu tepkilerden de çok büyük rahatsız oldular. Bu yüzden Sadir Durmaz bizi orada bile görmek istemiyor. Beni orada görünce ihraç meselesi gündeme gelecek, tabii rahatsız olacak. Çünkü çok büyük yanlış yaptılar, çok büyük hata yaptılar. Sonuçta bu yapılan hareket, bana yine bir şey kaybettirmeyecek ve çok şeyler kazandıracak, hem Allah katında, hem de halkımızın gözünde.”