Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İstanbul'da katıldığı programda söz alarak, "19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?" şeklinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu basın meslek ilkelerine basın etiğine aykırı şekilde hedef alan bir soru sordu.

Olayın ardından Anadolu Ajansı, özde provokatör sözde muhabirin iş akdini feshederek, terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunuldu. 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı'nın iptali için de başvuru yapıldı.

ARKASINDA FETÖ İZİ ÇIKTI, FİRARİ PEKER SAHİPLENDİ

Çirkin bir provokasyona girişen Turan'ın sorusunun arkasında Sabah’ın haberine göre FETÖ izi çıktı. AA muhabiri Musab Turan'ın abisi T.T'nin KHK'dan ihraç edilen polisler arasında olduğu, ablası B.U'nun ise bankadan ATM üzerinden kartsız şekilde ihraç Fetöcülere para gönderdiği deşifre oldu. Öte yandan firari suç örgütü lideri Sedat Peker’in de Turan’a sahip çıkması kurulmaya çalışılan oyunu ortaya çıkardı.

KEŞİR: ASLA MAZUR GÖRÜLEMEZ!

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de onurlu gazetecilik mesleğini hadsiz bir girişime alet etmek isteyen sözde muhabir Turan’a tepki gösterdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Keşir, “AK Parti, adam eksilten değil adam çoğaltan büyük bir ailedir. Gazetecilik mesleğinin arkasına sığınarak ucuz siyasi propaganda yapmak, asla mazur görülmemelidir.” ifadelerini kullandı.