AK Parti’den istifa eden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan kurdukları yeni partilerle siyaset arenasındaki yerini aldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin ardından, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)’nin kuruluşunu çarşamba günü açıklayacak. Babacan’ın kurduğu partinin kurucuları arasında Düzce eski Milletvekilli Metin Kaşıkoğlu da yer alırken, iki yeni partinin Düzce teşkilatlanmasında AK Parti ile yollarını ayıran başka isimler olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Siyasetteki bu önemli gelişmelerin vatandaş gözüyle nasıl değerlendirildiğini öğrenmek için Öncü Haber ekibi sokağın nabzını tuttu. İşte yeni partilere Düzceliler’in bakış açısı…

“Dik duruşundan dolayı Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz”

“Ali Babacan iyi bir insan inşallah başarılı ve faydalı olur. Ülkemiz şu an istikrarlı. Dik duruşundan dolayı Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz.” 

“Vatana ve millete hayırlı olur diyorum. Ama başarılı olabileceklerini sanmıyorum.”

“Artık hiç kimseye güvenmiyoruz”

“Artık hiç kimseye güvenmiyoruz. Herkes şu an zor durumda.”

“İnşallah bu düzenden bizleri kurtarırlar. Hala emekliden yüzde 5 yapmaya çalışıyorlar. Ben emekliyim, zor geçiniyorum. Metin Kaşıkoğlu’nu çok eskiden tanırım. Çok da hoşuma gider. İnşallah iyi olur. Memleketimizin adamı.”

“İnşallah memleketimize hayırlı olur. Ali babacan zeki bir adamdır, faydalı olacaktır.”

“İnşallah bir şeylere deva olur”

“Türkiye için hayırlı olsun. İsmi üstünde DEVA partisi. Yaramız çok. İnşallah bir şeylere deva olur. Herkes neyin ne olduğunu bilsin, öğrensin. Alternatif olmayınca böyle oluyor. Belki kendilerine çeki düzen verirler. Ne yapıyoruz ne yapmıyoruz. Sonuçta milletvekilleri yeni partilere geçiyor. İnsanlar da onlara bakarak yeni partilere geçebilir. Kendilerine bakarlar da düzelirler.

“Hayırlı olsun inşallah. AK Parti’de bakanlık yaptığında iyiydi. Ekonomi üzerinde başarılı olabilir ama bir Recep Tayyip Erdoğan olamaz. Onlar aynı çatı altındaydılar, bunlar normal olağan şeyler.”

“Olmaması lazımdı. Ben başarılı olabileceklerini sanmıyorum. Cumhurbaşkanımıza bu vefasızlığı yapmamaları gerekirdi.”

“Çoğunluk olursa daha memnun oluruz”

“İnşallah hayırlısı olur. Çünkü tek parti tek lider olmaz. Çoğunluk olursa daha memnun oluruz. Bunlar ticaret mi yapıyor, ne ediyor anlamıyorum ama fikirleri düşünceleri böyle demek ki.”

“AK Parti’den bir farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü aynı kafa yapılarına sahipler. Davutoğlu da sağolsun Babacan da olsun kafaları aynı. Belki de bunlar ‘AK Parti miadını doldurdu onun yerine biz geçer miyiz?’ gibi bir düşünceye sahipler. Zamanı gelince hepsini göreceğiz. Pek de iyi tarafı yok şimdiki hükümetin. Kaşıkoğlu çok iyi çok temiz pırıl pırıl bir insandır. İnşallah yeni hayatında yeni partisinde başarılı olur.”