Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Erol Tayhan’la Manşet programında partisinin 10 yılını değerlendirdi. Kaşıkoğlu, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin ardından Düzce’nin dönemin hükümetinden kalıcı konutlar dışında hiçbir yatırım alamadığını savundu.
 Sadece Bir İl Tabelası Taktılar
“Bize sadece bir il tabelası takarak başınızın çaresine bakın dediler” diyen Kaşıkoğlu, “Yatırımların olması için güçlü bir yapılanma olması lazımdı. Ancak biz genç bir vilayet olması nedeniyle yeni bir yapılanma içinde olduğumuz için çok büyük sıkıntı yaşadık.” dedi.
Ayaklarımız Yere Sağlam Basmalı
Düzce’nin önceliklerini tamamladıktan sonra gerekli hamlelerin yapılması gerektiğini savunan Kaşıkoğlu, “Ayaklarımız yere sağlam basmalı, önce hastayı ayağı kaldırmalıyız. Mesela turizmle ilgili hamleler yapmadan önce kültür merkezimizi bitirmemiz lazım.” diyerek bir özeleştiride bulundu.
Düzce’deki prefabrik yapılara ilişkin “Artık bir gerçek var ki kötü yapılardan kurtulmamız lazım.” diyen Kaşıkoğlu, Gümüşova’ya yapılacak eğitim kampüsü ile bu sorunun büyük oranda çözüleceğini dile getirdi.
Emanet Olarak Verdik, Geri Alacağız
Yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili de konuşan Kaşıkoğlu, “Geçmişten ders alıyoruz. 2009 yılında ciddi kayıplar verdik. Emanet olarak verdik. 2014’te hepsini geri almak istiyoruz. En temel hedef 11’de 11 yapmak. Bunun için de çok ciddi çalışma yapıyoruz. Genel merkezimi anketler yapıyor. Anket çalışmalarının bir kısmını tamamladık. Eksik gördüğümüz kısımları kapatmak için değerlendirmelerde bulunuyoruz. En iyi oy alabileceğini düşündüğümüz, toplum tarafından kabul gören belediye başkan adayını belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Kaşıkoğlu mevcut Belediye Başkanı İsmail Bayram hakkında ise, “İsmail Bayram başarılı bir belediye başkanlığı yürüyor. Bir belediye başkanı 1. yılını tamamladıktan sonra çalışmaların devamı için 2 bir dönem daha istemesi çok doğal.” diye konuştu.
Aramızı Bozmaya Kimsenin Gücü Yetmez
Başkan İsmail Bayram ile arasında sorun olduğu yönünde çıkan söylentilerle ilgili olarak “Bizim aramızda çok derinlere inen bir arkadaş ilişkimiz var. Aramızdaki ilişkiyi başka boyutlara çekmeye çalışıyorlar. Çalışma alanlarımız farklı. Biz teşkilata ağırlık veriyoruz, o belediyeye.” diyen Kaşıkoğlu, “Metin Kaşıkoğlu ve İsmail Bayram’ın arasını bozmaya kimsenin gücü yetmez” diyerek son noktayı koydu.
Belediye Başkanlığı Yapacaksınız Derse…
Metin Kaşıkoğlu belediye başkan aday adayı olabilir mi? sorusuna ise öyle bir niyetinin olmadığını söyleyerek “Başbakan beni belediye başkan aday adayı olarak göndermedi. Başbakanımız sana Düzce’de il başkanı olarak ihtiyacımız var dedi. Ben de “emriniz başımız üstündedir” diyerek göreve başladım. Ancak belediye başkanlığı yapacaksınız derse yine başım üstünedir. Ancak kesinlikle bana öyle bir şey denmedi. Öyle bir niyetim de olmadı.” dedi.
AK Parti Düzce İl Başkanlığı kongresi sonrası Medya ve Tanıtım Başkanlığına getirilen Işın Geçgel’in görevden alındığına ilişkin çıkan haberleri de yalanladı.
Benden ve Işın Hanım’dan Helallik İstemeli
Kaşıkoğlu, “ Köşe yazarlığı yapan bir arkadaşımız çok fazla doğru düzgün araştırmadan yaptığı bir haber. Işın Hanım il kongresinden sonra getirildiği tanıtım ve medya başkanlığı görevini son derece başarılı götürüyordu. Ancak rahatsızlığı nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşadığını ve yararlı olmayacağını belirterek kendi ayrılmak istedi. Yani başarısız diye bir durum söz konusu değil. Keşke haberi yapmadan bir açıp sorsaydı. İnsanları rencide edip küçük düşürme çabalarını anlamıyorum. Hem benden hem de İşın hanımdan helallik istemeli. Yazılanların hiçbiri doğru değil. Araştırmadan gazetecilik yapılmaz.” diye konuştu.
Gerçekleşmeyecek Bir Hayalin Peşindeler
Kaşıkoğlu, parti içinde gruplaşma olduğu iddialarına da cevap verdi.
Kaşıkoğlu, “Birileri görmek istediği fotoğrafın hayali peşinde. Bunu yapmak isteyen zümreler bu gayret içinde. Düzce’de bir tane AK Parti var ve o da birlik ve beraberlik içinde. Fikir ayrılıkları olabilir ama bu farklılık bizim zenginlik kaynağımızdır. AK Parti milletvekillerinden tüm teşkilat üyelerine kadar çok güçlü bir yapıya sahip. Gerçekleşmeyecek bir hayalin peşindeler.” şekliden konuştu.
Onların Seviyesine İnmek İstemiyorum
Siyasette rekabete “evet” ama etik dışı harekete “hayır” diyen Kaşıkoğlu, muhalefet partilerinin siyaset anlayışlarını da eleştirdi.
Kaşıkoğlu, “Ona buna laf yetiştirme gibi kavgacı bir uslüpları var. Sürekli saldırgan bir yapı içindeler. Dedikodulara cevap yetiştirmek durumunda değiliz. Çok fazla kale aldığımı söyleyemem. Boş laflarla kendilerini var etmeye çalışıyorlar. Onların seviyesine inmek istemiyorum. Bilgi edinmeden fikir sahibi olmayı doğru bulmuyorum. Muhalefet bize gölge etmesin, onların desteğine de ihtiyacımız yok. Hem yerel de hem genelde bugüne kadar şunun ucundan ben de tutayım dedikleri bir şey görmedim.” dedi.
Çok isabetli bir karar
“Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde oluşturulan Kamu Hastaneler Birliği Düzce İl Sağlık Sekreterliğine AK Parti 23. Dönem Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu’nun atanmasının çok isabetli bir karar olduğunu söyleyenKaşıkoğlu, “Eski sağlık müdürümüzün görevden alma söz konusu değil. Sağlık müdürümüz çok başarılı işlere imza atmış, adını hiçbir şaibeye karıştırmamış temiz, pak biriydi. Ancak içeriden birinin atanmaması yönündeydi. Tüm illerde de bu şekilde oldu. Çırakoğlu’nun Düzce’ye ceo olarak gelmesi çok isabetli bir karar. Eski milletvekili olması hasebiyle hem siyasi olarak yatırımlardan pay alması açısından, hem de tıbbiyeli olarak hastaneyi çok daha profesyonel yönetmesi açısından çok avantajı.” şeklinde konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR