Yerel Seçimler yaklaşırken partilerde aday adayı çıkarma konusundaki çalışmalarına devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi'nin de Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu'nu Belediye Başkan adayı olarak göstereceği söylentileri yayılmıştı.

Konu hakkında bugün basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Halil Nimetoğlu ile konuştuğunu ve Nimetoğlu'nun CHP'den Belediye Başkanı aday adayı olmayacağını söyledi.

Tozan ayrıca,” Çıkan söylentiler üzerine Halil Nimetoğlu ile telefonda şahsen görüştüm ve kendisine adaylığı düşünüp düşünmediği sordum. Kendisi bana daha önce Valilik yaptığı bir yere Belediye Başkanı olarak dönmek istemediğini belirtti. Düşünüldüğü zaman gerçekten de daha önce Valilik yapılan bir ile Belediye Başkanı olarak dönmek doğru değildir. Kendisi Düzce'de 3 yıla yakın bir süre Valilik yapmış ve CHP'den Milletvekilliği aday adayı olmuştur. Kendisini CHP'den Belediye Başkanı olarak görmek bizim için gurur kaynağı olurdu. Sonuçta Düzce'ye kazandırdıkları işler ortada ve Düzce'de yaptığı çalışmaları da herkes biliyor. Ama söylediğim gibi Eski Düzce Valisi Halil Nimetoğlu'nun CHP'den Başkanlık konusunda aday adayı olması gibi bir konu söz konusu değildir.” ifadelerine yer verdi.