Referandum sürecinde Anayasa Değişikliği Halkoylaması için 'Hem ülkeye hem de AK Parti'ye bir tuzak!" diyen Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, 16 Nisan'dan bu yana geçen 2 ayda ülkenin hem içeride hem de dışarıda iyi bir gidişat sergilemediğini savundu.

"Bu tuzağı bozacak siyasi adım atılmalı"
 16 Nisan referandumunun Türkiye’ye bir tuzak olduğunu defalarca söylediklerini anımsatan Sönmez, şunları kaydetti: "Hatta bu tuzağın aynı zamanda iktidara da bir tuzaktır demiştik. AK Parti bu uyarılarımızı dinlemedi. Referandum geçeli iki ay oldu. Şimdi tabloya bakalım; ABD, Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen PKK’yı ağır silahlarla donatmaya başladı. İncirlik’ten kalkan uçaklar Rakka’ya doğru ilerleyen PKK (YPG – SDG) kuvvetlerinin önünü açıyor. AB Parlamento Konseyi, Türkiye’yi siyasi denetime aldı. Katar, teröre destek veren ülke olarak ilan edildi ve ablukaya alındı. ABD yönetim çevreleri çok da fazla gizlemeye gerek görmeden asıl hedefin bölgedeki bir başka ülke (Türkiye) olduğunu söylüyorlar. Nihayet Barzani, 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapacaklarını açıkladı. Bütün bu yaşananların ardından beklenen, iktidarı ve muhalefetiyle; herkesin akıllarını başlarına almaları ve milleti bölme ve birbirine düşürme anlamına gelecek adımları atmaktan kaçınmalarıdır."

İşte yanlışlar
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Fırsat bulursa HDP Genel Başkanı Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmek istediğini” söylemesinin de yanlış olduğunu savunan Sönmez, şöyle devam etti: "İşte asıl tehlike budur: 16 Nisan’da Türkiye’ye tuzak kuranların olmasını istedikleri bölünme budur. Bir tarafta yalnızlaşmış AK Parti, karşı tarafta ise ABD’nin “kara gücü” PKK’nın yasal Partisi ile saf tutmuş CHP. Türkiye’ye tuzak kuranların istediği tablo budur. Bu tuzağı bozacak siyasi adım atılmalı."

“Milli Seferberlik Hükümeti”nde bir araya gelinmeli
"Türkiye’nin acil ihtiyacı bütün milletin birliğidir." ifadesini kullanan Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, açıklamasını şöyle noktaladıÇ "Sorunlarımız, hiçbir partinin yalnız başına çözemeyeceği ağırlıktadır. Varlığı, Türkiye’nin bağımsız ve egemen bir ülke olmasın bağlı olan bütün partilerin, “Milli Seferberlik Hükümeti”nde bir araya gelmeleri ertelenemez görevdir."

Haber:C.ÜSTÜNER