Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, pandemiyle başlayan ve Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararlarıyla dövizde yükselişle birlikte derinleşen son dönemdeki ekonomik bunalım süreciyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

‘Bu böyle gitmez’

Ekonomik sorunların temel nedenlerinden birinin üreticinin artık üretimden uzaklaşması olduğunu dile getiren Sönmez, “Geçen yıl Düzce Teknopark salonunda, genel başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kurultayın devamı olarak ‘’Gölyaka Üretim Devrimi Kurultayı’’ düzenliyoruz. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunların temel nedeni üreticilerin üretimden uzaklaştırılmasıdır. Bugün 1980 yılından bu yana sürdürülen, faize ve dolar saltanatına dayanan ekonomik sistemin sonuçlarını hep birlikte görmekteyiz. Bu böyle gitmez. Üreticilerin baş tacı edileceği bir ekonomik sisteme derhal geçmeliyiz.” dedi.

‘Bugün acil görev üretimi teşvik etmektir’

Öncelikle Türkiye’de üretilebilen hiçbir mın dışarıdan alınmaması gerektiğini belirten Sönmez, “Fabrikalar çalışmalı, ekilmedik toprak kalmamalı. Üretim seferberliği başlatılmalı. Özetle; tasarruf, yatırım, istihdam, üretim ve adil paylaşıma dayanan bir ekonomik sistemle sorunlarımızı çözebiliriz. Ekonomimizi dolar oyunlarıyla çökertmeye çalışan iç ve dış merkezli tertiplere karşı en etkili silah, Vatan Partisi’nin 81 maddelik üretim devrimi programıdır. Bugün acil görev üreticilerin, üretmesi önündeki engelleri kaldırmak, üretimi teşvik etmektir.” diye konuştu.

Cumartesi günü ‘Üretim Devrim Kurultayı’

Gölyaka’nın her yönüyle potansiylei yüksek bir ilçe olmasının kurultaydaki yer seçiminde etkili olduğunu kaydeden Sönmez, “Gölyaka; 1. sınıf tarım arazileriyle, yaylaları, akarsularıyla, gölüyle ve termal kaynaklarıyla üretim potansiyeli en yüksek ilçelerimizdendir. Bunun için 25 Aralık Cumartesi günü Gölyaka Belediye Meydanı, Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğimiz, üreticilerin sorunlarını ve çözüm yollarını dile getireceği üretim devrimi kurultayına başta Gölyaka halkımız olmak üzere tüm yurttaşlarımız davetlidir.” diyerek Üretim Devrimi Kurultayı’na tüm Düzceliler’i davet etti.