Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, bugün parti binasında yaptığı basın açıklaması ile Düzce Belediye Meclisi Denetim Komisyonu tarafından oluşturulan 2017 Yılı Denetim Komisyon Raporu’nda ortaya çıkan sonuçlara tepki gösterdi.

Hazırlanan komisyon raporunun aslında herkesin bildiği fakat rakamlara dökemediği gerçeklerin bir kısmının tespiti olduğunu belirten Sönmez, “Olay malumun ilanıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Otopark Paraları
Sönmez raporda öne çıkan konuları şu sözlerle eleştirdi:

 “Belediye bugüne kadar yaptığı günü kurtarma ve hesap vermeme rahatlığı ile müteahhitlerin kapalı garaj yapma zorunluluğunu hile ile ranta çevirmiştir. Kapalı garaj için kullanılması gereken paralar ise yasalara aykırı olarak harcanmıştır. Bunun sonucu şimdi yaşanan trafik sorunlarının daha fazlası önümüzdeki yıllarda yaşanacaktır. 15 milyon lira garaj parası buhar olmuştur.

Reklam Paraları
Belediye neyin reklamını yapıyor. Milletin paralarıyla kendi resminizi sağa sola astıracağınıza, belediyenin harcamalarını, gelir giderini asın. Halk paralarının nerelere harcandığını görsün.

Yapılan Yatırımlar
Kalıcı konutlarda park alanına yapılan 1.5 milyon liralık tribün, 320.000 liraya su perdesi, daire fiyatına tuvalet, saat kuleleri, nostaljik tramvayı, Melen Su Park Projesi, usulsüzlükler saymakla bitmeyecek durumda. Düzce’nin ihtiyacı, öncelikleri olmayan yatırımlar gırtlağa kadar borca girilerek niçin yapılıyor. Bunun tek izahı, zaten uçuk rakamlardan da anlaşılacağı gibi hortumlama işleridir.”

“Belediye ve devlete ait paralar geri alınmalı”
Bugünden sonra Düzce Belediyesi’nde yapılması gerekenleri sıralayan Sönmez şöyle konuştu:

“Şimdi olmazsa gelecekte, geriye dönük olarak, adil bir denetimle, devletin ve milletin parasını çarçur edenlerin, hortumlayanların mal varlığına el konularak, belediye ve devlete ait paralar geri alınmalı. Belediye gelir gider ve harcamaları herkesin ulaşabileceği biçimde açık olmalı, belediye önünde ilan panosuyla halkın denetimine sunulmalı. Belediye bütün işlerini kendi personeli ile yapmalı, hortumculuğun zemini olan ihale sistemine son verilmeli. Yine hortumlama aracı olan Belediye şirketleri kapatılmalı. Yapılacak her yatırım halka sorularak, Düzce Halkı’nın önceliklerine göre belirlenmeli.”

Haber: Ö.YILMAZ