Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yazılı açıklama yaparak referandum kararını açıkladı.

Getirilmek istenen sistemin olumsuz etkilere yol açacağını ifade eden Sönmez, milletçe birleşerek zorlukların üstesinden gelinebileceğini dile getirdi.
2019’da yürürlüğe girecek olan sistem için neden acele edildiğini soran Sönmez açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün milletin birliğine ihtiyacımız var. Bugün yetkileri alınmış bir meclis değil, milleti kucaklayan yetkili güçlü bir meclise ve geniş tabanlı güçlü bir hükümete ihtiyaç vardır. Getirilmek istenen sistem hem meclis geleneğimize, hem millet iradesine aykırıdır. Hayır diyoruz. Buradan, hayır diyenlere de, evet diyenlere de sesleniyoruz: Kimse birbirini suçlamasın. Herkes birbirine saygı göstersin. Herkes terörle savaşan Mehmetçiğimizin ve polisimizin bizden beklediği gibi hareket etsin. Onlar bizleri arkalarında, tek yumruk olarak görmek istiyor.”

Sönmez son olarak Vatan Partisi olarak evet diyenlerle birlikte çay içerek kampanyalarını sürdüreceklerini bildirerek “Referandum sonrasında da milletimizin birliğine ihtiyacımız var. Bunun için de gayret edeceğiz. Başkanlık ülkemize huzur getirmez. Başkanlık ekonomiye çözüm getirmez. Başkanlık Sistemiyle Güçlü Hükümet kurulmaz.  Birlik ve huzur için, başkanlığa hayır” ifadelerine yer verdi.