Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce’nin ikinci alışveriş merkezi olarak iki gün önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yaptığı açılışla hizmete giren Özdilek alışveriş merkezi üzerinden Özlü ve karayollarını eleştirdi.

Bakan Özlü’yü geçen hafta bir fabrikadan çıkarılan 108 işçiye kayıtsız kalması nedeniyle serzenişte bulunan Sönmez, “Sizler işsiz kalmanın ne demek olduğunu bilmediğiniz için ilgilerinizi çekmemiştir. Keşke bunlarla ilgilenseydiniz, belki arabuluculuk yapar işçilerin işe iadesini sağlardınız.” ifadelerini kullandı.

D-100 ve Kalıcı Konutlarda Özdilek alışveriş merkezini tarif eden işaret tabelaları çakıldığını hatırlatan Sönmez durumu ‘kanunsuz ayrıcalık’ olarak nitelendirerek, “Karayolları Kanunu’nda buna müsaade var mı? Düzceli esnaf kapısının önüne tabela koysa cezayı yiyor. Bu ayrıcalık niye?” diye sordu.

Düzce esnafı aylardır piyasa darlığından kıvrandığını ve siftah yapamayanlar olduğunu kaydeden Sönmez, Özdilek alışveriş merkeziyle ilgili Bakan Özlü’ye seslenerek şunları ifade etti:

“Peki, bu kurdelesini gururla kestiğiniz işyeri kaç esnafın kapanmasına yol açacak hiç düşündünüz mü? Kaç kişi işsiz kalacak, kaç ocağın dumanı kesilecek hesap ettiniz mi? Düzce Esnafına giden para yine Düzce de döner, yine Düzcelinin bir yarasına merhem olur. Bu marka dediğiniz firmalar Düzce’nin kaynaklarını dışarıya aktarıyor. Evet, ticaret serbesttir ancak sizi seçenler mutlaka Düzce’ye, Düzceli esnafa sahip çıkmanız, destek olmanız için oy vermiştir. Oysa siz Düzce esnafına sırtınızı dönerek, Düzce esnafını bitirmenin kurdelesini kestiniz. Bir de açılışta, evet çağrısında bulunmuşsunuz. Düzce esnafı 16 Nisanda mutlaka buna cevap verecektir. Kuşkunuz olmasın.”