Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Düzce Üniversitesi Rektörlüğü görevinden ikinci dönemi bitmeden el çektirilen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın istifası gündemdeki yerini koruyor. Çakar’ın istifası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Semih Cemşit konuyu takip ettiklerini söyledi.

“Görevden bu şekilde alınması hoş değil”

“Görevden bu şekilde ayrılması Düzce adına tabii ki hoş değil” diyen Cemşit istifa ile ilgili araştırma yapacaklarını ve çıkan sonuçları Düzce kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.

“Taraflar açıklama yapsın diye bekliyoruz”

Çakar’a Düzce Üniversitesi ve Düzce’ye kazandırdığı değerlerden ötürü teşekkür eden Cemşit, “Rektörüm Düzce’ye çok katkıları olan, üniversitemizi çok farklı mecralara taşıyan, çok çalışkan ve başarılı biriydi. Aniden bu şekilde görevden alınması şaşkınlık yarattı. Bizde istifa ettirilmesinin nedenini merakla bekliyoruz. Rektörümüz Düzce Üniversitesi’ni bir marka yaptı. Yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyoruz.  Tabii ki konuyu araştıracağız. İstifanın sebepleri nedenleri ortaya çıksın, açıklamamız olacaktır. Görevden bu şekilde ayrılması Düzce adına tabi ki hoş değil. Taraflar açıklama yapsın diye bekliyoruz” ifadelerini kullandı