25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopterin bilinmeyen bir nedenle düşmesi sonucu Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan 4 kişi hayatını kaybetti.

Aradan geçen 12 yılda kazanın ardındaki sır perdesi bir türlü aralanamazken, Merhum Yazıcıoğlu vefatının yıldönümünde dualarla anıldı.

BBP Düzce İl Teşkilatı da yazılı bir mesaj yayımlayarak Merhum Yazıcıoğlu’nu yad ederek Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiş olduğuna dikkat çekti.

Yapılan açıklamada,  “Ne acıdır ki; Dağda kaybolan turisti 2 saatte bulabilenler, ebedi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu iki gün karlar altında bırakmışlardır” denilerek, “Bütün emarelerin suikast olduğunu gösterdiği helikopter kazasında maalesef ki sadece birkaç kişi görevi ihmalden 1 yıl ve 2 yıl gibi komik cezalar almış. 12 yıl boyunca dava Neoconlar ve onların gizli ortaklarının elleriyle kapatılmaya çalışılmıştır. Davaya suikast şüphesi var diyen yargı mensupları davadan el çektirilmiş, kovuşturmaya yer olmadığını belirtenler ise terfi ile ödüllendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BBP Düzce İl Başkanı Engin Bedir’in imzasıyla yayımlanan açıklama şu şekilde devam etti:

“Lakin! Unutulmasın ki, biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşları Büyük Birlik Partili Alperenler olarak, Ne Rahmetli Liderimizin düşen Helikopterinden GPS cihazını söküp, mahkemede “ hatıra olsun diye söktük” diyenleri, Ne “Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu geliyor” diyerek arama çalışmalarını aksatanları, Ne o bilgi notunu gönderenleri, Ne gazeteci İsmail Güneş’in kazadan sonra 3 saat boyunca telefonla yardım istediği halde yerini tespit etmeyenleri, Ne 3 saat telefonda konuşan İsmail GÜNEŞ’in otopsi raporunda çıkan kırık çenesini o hale getirenleri, Ne de helikopterin tam düştüğü dakikalardaki, bölgede uçan F16 savaş uçaklarının radar kayıtlarının silenleri asla unutmadık, Mıh gibi zihnimize kazıdık, unutmayacağız. Andımız olsun ki!

Gün gelecek hepsinden hesap sorup, hepsini yargı önüne çıkaracağız ve tam 12 yıldır Keş dağlarında karlar altında kalan Devletin itibarını kurtaracağız.”