Düzce’de her bayram yetersizliği ile gündeme gelen terminal ve geciken köprüler hakkında Öncü Ana Haber’de konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, vatandaşın haklı olduğunu bütün sorumluluğun kendinde olduğunu belirtti. Bayram, köprülerin faaliyete geçmesinin yaşanan sıkıntıları unutturacağını söyledi.

 

HEMŞERİLERİMİZ HAKLI KÖPRÜLERİN YAPIMI GECİKTİ

 

Bayram, “Hemşerilerimiz haklı köprülerin yapımı gecikti. Kiremitocağı ile çay mahallesini birbirine bağlayan köprü yaya geçidine açıldı şuanda. Bayramdan sonrada hızlı bir şekilde araç geçişi de sağlanacak. Tabiki belirlenen tarihten uzadı. İnşallah bayramdan sonra hızlı bir şekilde devam edecek. Malzemeleri ile ilgili bir sıkıntı olmuş. Ancak yapıldıktan sonra eski köprülere baktığımızda ihtiyacı çok daha iyi karşılayacak ve ciddi bir avantaj sağlayacağız. Böyle yatırımlar yapılırken bazen sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bunlardan kaçacak değiliz. Bununla ilgili bütün sorumluluğu alırım. Yapıldığında farkını hissederek bugünleri unutacağız.” dedi.
Terminalin 1 Kasım’da ihaleye çıkacağını söyleyen Bayram, 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirileceğini söyledi.

 

KAÇAK DÖVÜŞECEK HALİMİZ YOK

 

Bayram, “1 Kasım’da ihalemiz var. Biz terminalin etrafındaki yolların büyük çoğunluğunu açtık. İhaleyi yaptıktan sonra bir aksama olmadığı takdirde kasım ayında temel atacağız. 1 sene gibi bir sürede terminal bitmiş olur. Terminalle ilgili söz verdim. Ama bununla ilgili birçok sebepten 12 yıl gecikme oldu. 31 bin metre alanda terminali başlatacağız. Yerle ilgili bir sorun kalmadı. Düzce inşallah yeni terminale kavuşacak. Bizim yapmaya çalıştırdığımız işlerde aksama varsa paylaşacağız. Köprüler gecikti. Geçişte problem oldu. Ama burada kötü niyet ya da ihmal yok. Kaçak dövüşecek halimiz yok. Ben her türlü sorumluluğu almışım. Terminal de gecikti. Bu dönemde başlatmış olacağız. Başladığında da duracak bir yatırım değil.” diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR