Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yaşanan bayrak indirme skandalına tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi de Türk Bayrağını indirilip yere atılmasına sessiz kalmadı. Parti Binasında basın açıklaması yapan Müjgan Çakman, kutsal değer taşıyan Türk bayrağına yapılan saldırıyı lanetlediklerini belirtti.


Çakman, “Türk Milleti olarak Bayrağımız bizim için Vatan demektir. Millet demektir,Devlet demektir,Özgürlük demektir,Atalarımızın canları ve kanları demektir. Bu Millet var olduğu günden bugüne kadar kendisini, varlığını ve bağımsızlığını sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye şehitler vermiş kan dökmüştür.” Dedi.


Çakman ayrıca Ak Parti Hükümetine yüklendi.


Çakman, “AKP iktidarının yıllardır analar ağlamasın söyleminin ardına sığınarak Devletimizi değersizleştirme, şehitlik, gazilik gibi kavramları aşağılayarak devletimizin varlığına kast edenlere itibar kazandırma politikası sonunda bayrağımızın indirilmesi noktasına kadar gelinmiştir. Bayrağımızı seçim malzemesi yaparak reklam filmiyle siyasi rant elde etme peşinde koşan AKP iktidarı bayrağımızın yerlere atılmasının sorumlusudur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bayrağımıza yapılan bu saldırıyı bir kez daha lanetliyor ve buna zemin hazırlayanları kınıyoruz.” diye konuştu.

 

Haber;S.Kaşkır