İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce Belediyesi’nin ulaştırma hizmetlerini tekrar 10 yıllığına ihaleye çıkardığını hatırlatarak, AKP’nin belediyeleri rant kurumu haline getirdiğini öne sürdü.
“Bilindiği gibi yıllardır başta kalıcı konutlar hattı olmak üzere ulaşımdan vatandaşların yoğun şikayeti vardı.” diyen Sönmez, AKP’li Düzce Belediyesine cevaplaması için birkaç soru yöneltti.
AKP’li Düzce Belediyesine soruyoruz:
Sönmez,“Belediyelerin yurttaşlara ucuz ve sağlıklı ulaşım yapmalarını sağlamak asli görevi iken,ulaşım hizmetlerini özelleştirerek bundan para kazanma yoluna gitmeniz doğru mudur?Başta kalıcı konutlarda yaşayan yurttaşlar olmak üzere ulaşımdan yoğun şikayetler var. Bunları çözmek adına, özelleştirmeden vazgeçip sağlıklı ve ucuz ulaşımı belediye eliyle yapmanız gerekirken,yeniden pahalı ve sağlıksız ulaşıma devam etmenizin sebepleri nelerdir?Belediyeler kendi seçildikleri dönemle ilgili karar alması gerekirken, siz gelecek 10 yılı ihale ediyorsunuz.Gelecek dönem seçilecek belediye başkanlarının da haklarına tecavüz ederek ihale yapmanız ahlaka ve vicdana uygun mudur?Ulaştırma ihalesiyle dar gelirli yurttaşların cebinden zorla alacağınız bu paraları nerelere kullanacaksınız?”dedi.
Bizden Kaynaklanan Sorun Değildir
10 Kasım’da Atatürk Anıtına neden çelenk koymadıklarına da açıklık getirdi.
Sönmez, “ 10 Kasım’da yaklaşık 100 arkadaşımızla beraber Ankara’ya hareket ettik ve Anıtkabir’deki törene katıldık. Basınımıza da duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. 10 Kasım’da çelenk koymamamız dikkat çekmiş. Ancak bu bizden kaynaklanan sorun değildir. Bizim bu konudaki duruşumu bellidir. Fakat davet edilip sonuna küçük bir not şeklinde 48 saatten önce dilekçe verilmesi gerekli diye belirtilmiş ama o süre geçmiş. Biz tatsızlık çıkmasın diye 2 arkadaşımızı orada görevlendirmedik. İşçi partisi mücadele eden bir partidir. AKP’nin icazetiyle hareket eden bir parti değildir. Bunun suçunu günahını, Atatürk’ü yasaklamaya çalışan yasakçı baskıcı AKP hükümetinin hanesine yazmak gerektiğini düşünüyorum.”diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR