2014-2017 yıllarını kapsayan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde yapılan ihalelerde tespit edilen kanuna aykırılıkların mülkiye müfettişi tarafından detaylı şekilde incelenmesini ve o yıllarda Keleş’in başkan yardımcıları olan Ali Güney ve Şemsettin Yenersoy ile İmar ve Şehircilik Müdürü Mesude Özcan’dan savunma istenmesini konu alan ‘Mahşerin üç atlısı hesap vermeye geldi’ başlıklı haberimiz gündemde büyük ses getirdi. Belediyedeki iş ve işlemlerin sorgulanmasına yol açan bu gelişme ile ilgili ilk savunma Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten geldi. Haber merkezimize yazılı bir açıklama gönderen Keleş, ihale aşamasındaki tüm sürecin kurallara uygun şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

KELEŞ: GİZLİ BİR İŞ YAPILMADIĞI AŞİKÂRDIR

30 Mart 2014 tarihinde başlayan ikinci dönemini tamamlamadan (2 Ekim 2017) partisinin talimatıyla görevi bırakan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, haklarında kesinleşen bir suç unsuru olmadığına vurgu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere dönemsel olarak belediyelerde yapılan mülkiye teftiş kurulu başkanlığınca görevlendirilen mülkiye müfettişinin olağan denetlemesi sırasında 11 Mart 2016 tarih ve 128 sayılı meclis kararı ile satışına belediye meclisince karar verilen 24 Mart 2016 tarih ve 439 sayılı encümen kararıyla 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45. maddesine göre açık artırma usulu satış ihalesinde satışına karar verilen taşınmaza ilişkin tarafımızdan bilgi istenmiştir.

Yapılan ihale tamamen şeffaf ve kanunlara uygun olarak yerel ulusal ve resmi gazetede yayınlanmış ayrıca belediye anons sitemi ile tüm halkımıza duyurulmuştur. Buna göre tüm halkımızın katılımı sağlanması amaçlanmış olup herhangi bir mağduriyet oluşturmadığı veya gizli bir iş yapılmadığı aşikârdır. Aynı zamanda bahse konu teftiş ön inceleme safhasında sadece bilgimiz istenmiş olup herhangi bir suç unsuru oluşup oluşmadığı ile ilgili gündem yoktur.”

Keleş ayrıca bahse konu ihalede adı geçen eski Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy’un konu ile ilgisi ve dahli bulunmadığının altını çizdi.