Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Sultan 2. Abdülhamid Han’ı hedef alan açıklamalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erbakan, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak Sultan II. Abdülhamid Han Hazretlerini, Siyonizm’e karşı en etkili mücadeleyi gerçekleştirmiş, vatan ve millet sevdalısı, milletin evlatlarını kendi evlatlarından ayırmayacak kadar seven bir padişah olarak her zaman hürmet, muhabbet ve hayır dua ile anacağız.” dedi.
 

‘Abdülhamid Han kalkınma hareketinin öncüsüdür’

II. Abdülhamid Han’ın, Osmanlı’nın son döneminde kalkınma hareketinin öncüsü olduğunu belirten Erbakan, şunları kaydetti:

Geçtiğimiz günlerde bazı siyasiler, Cennet Mekân Sultan II. Abdülhamid Han aleyhinde birtakım sözler sarf ettiler.
Sultan II. Abdülhamid Han Mekteb-i Mülkiye, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Kız Öğretmen Okulu, Yüksek Mühendislik Fakültesi gibi ilim yuvalarını kurarak bilim ve fen hareketlerinin yurdumuzda gelişmesine öncülük etmiştir. Ayrıca Şişli Etfal Hastanesi, Darülaceze ve enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele maksadıyla aşı ve serum üreten Bakteriyoloji hane gibi millet hayrına çok önemli kurumları açmış, bir yandan da ciddi şekilde uyguladığı tasarruf tedbirleriyle Osmanlı Devleti’nin borcunu yarı yarıya azaltmıştır.”

Siyonizm’e 33 yıl kök söktürdü

Ulu Hakan Abdülhamid Han’ın diğer çok önemli yönünün, Siyonizm’in İsrail Devleti’ni kurma planlarının karşısında tam 33 sene dirayetle durması olduğunu söyleyen Erbakan,  “Demiryolu ağını genişletmesinin yanında, Hicaz demiryolu projesi ile de kutsal topraklara yapılacak ziyaretleri daha konforlu ve süratli hale getirerek büyük ve mübarek bir hizmete imza atmak suretiyle tüm İslam Âlemi’nin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.” İfadelerini kullandı.



Tüm zamanların en büyük siyasi dehası

2. Abdülhamid Han’ın dünya kamuoyu tarafından tüm zamanların en büyük siyasi dehası kabul edildiğini kaydeden Erbakan, vatan ve millet sevdalısı Sultan’ı her zaman hayırla ve hürmetle yâd edeceklerini belirterek;  “Sadrazam ve diğer nâzırlarla birlikte camileri dolaşarak halk içinde namaz kılan, Seraskerlik Kapısı’nda subaylarla aynı sofrada yemek yiyen bir padişahın “istibdatçı” olduğunu iddia edenleri,  Sultan II. Abdülhamid’in hayatını objektif kaynaklardan okumaya davet ediyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak Sultan II. Abdülhamid Han Hazretlerini, Siyonizm’e karşı en etkili mücadeleyi gerçekleştirmiş, vatan ve millet sevdalısı, milletin evlatlarını kendi evlatlarından ayırmayacak kadar seven bir padişah olarak her zaman hürmet, muhabbet ve hayır dua ile anacağız.” şeklinde konuştu.