Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Düzce’deki yoğun programını Öncü TV’deki Günlük programına konuk olarak sonlandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Erol Tayhan’ın sorularını yanıtlayan Kapusuz, muhalefeti eleştirdi.

 

Ciddi bir muhalefet yok!

 

Kapusuz, “ Diğer partilerde bizim olduğumuz yerde olsa. Hatta rakiplerimiz güçlü olsa. Bu Türkiye’nin problemi, iktidar problemi değil. Problem muhalefet. Türkiye’de ciddi bir problem yok.” ifadesini kullanırken muhalefetin Siyasi yetersizlikten ötürü bir araya geldiğini belirtti.

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Turda ipi göğüsleyeceğini iddia eden Kapusuz, bunun Türkiye’nin prestiji açısından iyi olacağını söyledi. Kapusuz, “8 kez milletin kantarına çıktık. Hepsinde de birinci olduk. Bu tesadüf olabilir mi? 9. Kez milletin kantarında da birinci olacağız.” Diyerek iddialı konuştu. Kapusuz, Düzce’de Türkiye ortalamasının üzerine oy çıkacağını belirtti.

 

Aslı Varken…

 

Kapusuz ayrıca, Çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun Erdoğan’ın taklidi olduğunu savundu.

Kapusuz, “ Bir şeyin aslı varken taklidine kim ilgi gösterir. Tayyip Bey varken onun taklidine neden itibar göstermeyecektir. Göstergelerde bu yöndedir.” ifadesini kullandı.

 

Ülke normalleşiyor

 

Kapusuz, Muhalefetin iktidar partisi karşısında birleşmesini “ 40 bozuk yumurtadan sağlam yumurta çıkmaz.” Şeklinde yorumladı.

Kapusuz“Türkiye’nin normalleşme sürecinin belirtisi olarak Ekmelettin İhsanoğlu’nu aday yaptılar. Yine Demirtaş da ak partinin sayesinde aday oldu. Bunlar Türkiye’nin değişim sürecinin sonucu.” Dedi.

 

Pabuç Bırakmayız

 

Kapusuz, Hükümetin paralel yapı operasyonları ve göz altıları da değerlendirdi…

 

Kapusuz, “Bu operasyonlar hukukun işlemesi, suçlu ve suçsuzsun ayrılması için Türkiye’ye ihanet edecek varsa biz buna pabuç bırakmayız. Bu devlet buna fırsat vermez. Yurt dışında yaşayacaksın bu ülkeyi karıştıracaksın buna izin vermeyiz. Bu ülkeye kötülük yapmak isteyen kimse cezasını verdirmek için yetkilileri vardır. Türkiye hukuk devleti herkes buna güvenmek zorunda.”dedi.