D-655 Batı Karadeniz Düzce-Zonguldak bağlantı yolu, geçtiğimiz 26 Mart günü meydana gelen heyelanın ardından çökmüş ve felaketin ardından çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmıştı.

Olayın ardından bölge için önemli bir geçiş güzergâhı olan yolun kenarında Karayolları ekipleri tarafından başlanan servis yolu açma çalışmaları da bir hafta içinde tamamlanarak alınan yoğun önlemler eşliğinde 6 Nisan günü trafiğe açılmıştı.  Yolun çöken kısmının yeniden inşa sürecine de vakit kaybedilmeden başlanırken 100 gün içerisinde yeniden hizmete açılması hedefleniyor.

Heyelanın meydana geldiği ilk günden itibaren olayı yakından takip eden ve konuyu TBMM gündemine de taşıyan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde bölgeye giderek ana yolda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

O anlara ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Vekil Yılmaz, “Geçtiğimiz aylarda Düzce’yi Karadeniz’e bağlayan önemli geçiş güzergahlarından olan Düzce-Zonguldak karayolunda (D-655) meydana gelen heyelan sebebiyle yaşanan çöküntü sonrasında, yapılan çalışmaları bir kez daha yerinde inceledik.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda kat edilen mesafe ile ilgili yetkililerden bilgi alan Yılmaz,  “Afetin yaşandığı günden, hasar çalışmalarının tamamlandığı güne kadar bu işin takipçi olacağız.” sözleriyle bir kez konuyu titizlikle değerlendirdiğini kaydetti.

HABER: Mehmet GÜNESEN