Sosyal Medya Hesabından 300 Yataklı Devlet Hastanesi’ni görüntüleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  hastanenin hem cumhurbaşkanı hem de Davutoğlu tarafından iki kez açılmasına rağmen hizmet vermediğini öne sürmüştü. Tanal’ın bu iddiaları hem ulusal hem de yerel basında haberlere konu olurken,  CHP’li vekile cevap Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’den geldi.

ERDOĞAN MUNCURLU HASTANESİNİ AÇTI

Söz konusu haberde ‘ Önce Erdoğan sonra Davutoğlu açılışını yaptı” başlıklı haberin tamamen yanlış olduğunu kaydeden Keskin, “ Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Düzce’mize 30 Kasım 2005 tarihinde gelerek Muncurlu Ek Binasının açılışını gerçekleştirmiş ve açıldığı günden itibaren bu binamız 130 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. 15 Nisan 2016 tarihinde ilimize gelen Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise 300 yataklı Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin açılışını gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla CHP zihniyeti,  mesnetsiz ve asılsız iddiaları ile yine Düzce’mizin adını lekelemeye çalışmakta, hemşerilerimizi aldatmaya yönelik haberlerin yapılmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

GECİKME FİRMALARDAN KAYNAKLI

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin firmalardan kaynaklanan nedenlerden dolayı açılmasının geciktiğine dikkat çeken İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Ocak 2015 tarihinde göreve geldikten ve genel seçimleri geçirdikten sonra özellikle Düzce Milletvekillerimiz ve tüm bürokratlarımızla hastanenin bir an önce bitirilmesine gayret gösterdik. Defalarca yüklenici firma ve TOKİ ile toplantılar yaptık ve inşaatı yüzde 10 seviyelerinden yüzde 94 seviyelerine kadar getirdik. Firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde eksikliklerin tamamlanması için verdiğimiz 23 Mayıs 2016 tarihinden itibaren de geçici kabul prosedürleri tamamlanmış olacaktır. Şu anda Hastanemizin iç teşrifatı ile ilgilenilmektedir. Bu konuyu da Düzceli hemşehrilerimize bir kez daha açıklamak istedim” ifadelerinde bulundu.

Haber;S.KAŞKIR