Referandum çalışmaları nedeniyle hafta sonu Beyciler Mahallesine giden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal mahallenin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekti.

Tanal “Güzel Düzce’yi bu halde görmek beni üzdü. Beyciler’de mağduriyetler had safhada. Sokaklar çamur içerisinde, vatandaşlarımız evinden caddeye çıkarken çamurların içinden geçmek zorunda kalıyor. Mahalleli birçok hizmetten mahrum bırakılıyor. Düzce sorunların kenti haline getirilmiş. Yola dökülen asfalt dışında herhangi bir altyapı yapılmamış. Rögarlar su seviyesinin üstünde yapılarak işlevsiz konuma getirilmiş, mahalle bir yağmurda çamur gölüne dönüyor. Çevre düzenlemesi, asfalt ve kaldırımlar yapılmadığı için mağduriyetler, sıkıntılar yaşanıyor, çocukların oynayabileceği park, bahçe yok. Sokak aydınlatmaları yetersiz, sokaklarda bir de başıboş köpeklerin olması yaşamı oldukça güçleştiriyor. Mahalleli cami olmadığı için Çavuşlar TOKİ olarak bilinen bölgedeki camide ibadetlerini gerçekleştiriyor. Mahallemizde muhtarlık binası bile yok. Yolların yapılmaması nedeniyle vatandaşlarımız toz toprak soluyor, pencerelerini dahi açamıyorlar. Ayrıca şehirde ne kadar moloz varsa gelip bu güzide mahallemizin çevresine dökülüyor.” Dedi.

Tanal Beyciler Mahallesinin durumuna çözüm bulmak amacıyla soru önergemizi verdiklerini söyleyerek “Beyciler Mahallemizde altyapı sisteminin ne zaman, kime yaptırıldığını, altyapı hizmetinde aksama olması halinde alınan önlemleri, çevre düzenlemesinin ne zaman yapılmasının planlandığını, asfalt ve moloz yığınlarının Beyciler Mahallemize bırakılmamasına ilişkin önlem alınıp alınmadığını, Düzce İlimizde asfalt ve moloz yığını depolama alanının neresi olduğunu, sosyal alan eksikliklerinin ne zaman tamamlanacağını, iskan ruhsatı olmadığı için mahalle sakinlerinin fazla su parası ödediği iddiasını meclise sorduk. “diye konuştu.