Tüm Türkiye’nin gündeminde olduğu gibi Düzce’nin de gündeminde 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri var. Düzce’de siyasi partiler 2023 yönelik seçim çalışmalarına devam ederken, milletvekili aday adayı olmak isteyenler ise nabız yokluyor. Özellikle AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı merkez ve ilçelerde köy ziyaretleri ile vatandaşlarla bir araya gelirken, başını CHP’nin çektiği Millet İttifakına mensup siyasi partiler ise esnaf ziyaretleri düzenliyor.

Öncelikli kriter milletvekili adaylarının Düzceli olması

Öncü Haber ekibi Düzce halkına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdikleri milletvekillerinden neler beklediklerini ve milletvekilli adaylarının hangi kriterleri taşımaları gerektiğini sordu.

Vatandaşlar ise şu cevapları verdi:

“Vekillerimiz Düzceli olsun”

İbrahim Kocayıldız: Ben onu bilmemde, milletvekillerinden Düzce’de ki şehir içi araçlara çözüm bulmasını isterim. Düzce içinden Düzce’ye hizmet edecek bir aday olsun isteriz tabi. Yabancının gelip de Düzce’de milletvekilliği yapmasına gerek yok. Vekillerimiz Düzceli olsun.

“Düzceli olmayan adaya oy vermem”

Hasan Güleryüz: İşe yarayacak bir milletvekili isteriz. Olanlar zaten doğru dürüst bir şey yapmadı. Hayırlısı neyse o olsun. Ama Düzce için çalışan milletvekilleri görmek istiyoruz. Tanınmayan adaya asla ben şahsen oy vermem.

“Mecliste Düzce için konuşan bir milletvekili görmedi”

Emre Darıyerli: Milletvekillerinin buraya yatırım çekmesi çok önemli benim için. Zaten çıkıp da Düzce için konuşan milletvekili görmedim. Buraya yeni fabrikaların açılacağı ve organizenin genişleyeceğini söylüyorlar. Buraya yeni fabrikaların açılması ve istihdamın sağlanması benim için öncelik milletvekillerinde. Böyle bir özellik bekliyorum.