Düzce'nin daha iyi noktalara taşınması adına yıllardır sivil toplum örgütlerinde görev alan iş insanı Yusuf Taşhan, eski bir belediye meclis üyesi olarak bu yerel seçimlerdeki gidişatı eleştirdi.

Aynı zamanda Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı olan Taşhan, yaptığı yazılı basın açıklamasında, tüm partilere aynı konu üzerinden tepki gösterdi.

“Başkan adayları meclis üyesiz mi görev yapacaksınız?”

'Sözüm tüm partilere' ifadesi ile açıklamasına başlayan Taşhan şu ifadelere yer verdi: “Benim bildiğim, gördüğüm belediye başkan adayları meclis üyeleri ile tanıtılırdı. Acaba yeni bilmediğimiz bir sistem mi, yasa mı çıktı? Hiçbir belediye başkan adayının belediye meclis üyeleri ne halka tanıtıldı ne de başkan adayının yanında görülmüyor. Ama bu halkın, toplumun aklı başında değil; adaya sormuyorlar meclis üyeleri nerede? Sayın başkan adayları siz belediyede meclis üyesiz mi görev yapacaksınız? Doğrusu aydınlatın bizi. O meclis üyelerinin içinde öyle nüfuzlu kişiler vardır ki başkan adayından daha çok oy getirir.”

“Toplantılar hizmete dönüşsün”

Ardından rotasını kamu kurumlarına çeviren Taşhan, 2018 yılının muhasebesini yapmalarını isterken, 2019'da yapılacak toplantıların hizmete dönüşmesi temennisini iletti.

“Gelin aklımızı vicdanımız ile kullanalım”

Taşhan ayrıca 2017 ve 2018 yıllarında yapılan toplantıları takip eden bir kişi olduğuna vurgu yaparak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplantıların yüzde 70'i boşuna olmuştur. Harcanan vakite mi veya masrafa mı üzülürsün. Gelin aklımızı vicdanımız ile kullanalım. Tüyü bitmemişlerin hakkını unutmayalım. Baş olmak şöhret, nam için olmamalı. Adaylar, seçmeni kendinizden zeki görün, size görevi seçmen verir ve hesabını seçmen sormazsa Allah sorar. Hayırlara vesile olalım.”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ