Demokratik Sol Parti Düzce teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısına, partinin Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay da katıldı.

DSP Düzce İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Sılay, 111 gün sonra yapılması beklenen seçimle ilgili TBMM’de alınan bir seçim kararı bulunmadığını belirterek, “bu durumun iktidar partisinin belirsizlik kokan dumanlı havadan yararlanarak yine kendisi için en uygun tarihte bir baskın seçime gideceğinin işareti’’ olduğunu savundu.

Ülkenin ekonomisinin bozuk olduğunu, işsizliğin had safhaya ulaştığını iddia eden Sılay, şöyle konuştu: “Bugün işsizlik oranı 2001 yılından da çok yüksek durumda. Bugün gerçek işsizlik 2001 krizinden 6-7 puan daha fazla. Ancak yoğun bir propaganda ile işsizliğin feci durumu halkın bilgisinden kaçırılıyor. Bizim DSP olarak ekonomideki bu çöküntü durumundan da daha vahim olan rejim ile ilgili kaygılarımız bulunmaktadır. Aynı kaygıları anayasa referandumunda da anlatmaya çalışmıştık. Ancak ciddi olmayan iktidar ve ana muhalefetin “villaların havuzlu mu, havuzsuz mu?” göstermelik tartışmasında DSP’nin uyarıları görmezden gelindi. Şimdiden söylüyoruz 12 Haziran seçiminden sonra gerçekleşecek TBMM tablosu yine bu günkü partilerden oluşacaksa ülkede ciddi bir rejim sorunu yaşanacaktır. Çünkü seçim sonrası yeni anayasa gündeme gelecektir. Yalnızca, bugünkü partilerin bulunduğu bir parlamentoda, demokratik rejimle ilgili ciddi kayıplarla dolu bir anayasanın ortaya çıkma olasılığı vardır.” Bir ülkede sil baştan yeni bir anayasanın toplumun tüm kesimlerinin uzlaşması ile yapılabileceğine işaret eden Sılay, 12 Hazirandan sonra oluşacak TBMM’de 4-5 partinin bulunması gerektiğini anlattı. DSP’nin halktan yana olduğunu ifade eden Sılay, “Her evden en az bir oy bekliyoruz. Bazı evlerden bir oydan fazla alacağımızı da biliyoruz. Türkiye’deki her seçmenin ikinci partisi olan DSP’ye oylar aktığında, ülkenin ekonomik gelişmesinin gerçekleşeceğini, işsizliğin sona ereceğini, emekçi ve emeklilerin, işverenlerin tüm toplumun ve özellikle gençlerin esenliğe kavuşacağını görecek ve yaşayacağız.” dedi.

Haber, Ş. Çakır